Burjassot desenvolupa tallers de prevenció en violència de gènere en els centres de secundària del municipi

18 maig 2021|Burjassot

violencia género

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Educació, dirigida per Manuela Carrero, i a través del Gabinet Psicopedagògic Municipal, iniciarà aquesta setmana un nou projecte en el municipi en matèria de prevenció de la violència de gènere.

Concretament, els tallers de prevenció de violència de gènere es desenvoluparan en els centres de secundària de Burjassot, amb el que ja s’ha tingut una reunió i s’han quadrat les agendes perquè l’alumnat puga participar en l’activitat. Els tallers es desenvoluparan tant en els centres públics com en els concertats i participaran els IES Vicent Andrés Estellés, Federica Montseny i Comarcal i també els col·legis Joan XXIII, La Nativitat i La Fontaine.

Els tallers seran impartits per professionals en la matèria durant una hora aproximadament i mostraran als participants les estratègies més efectives per a abordar les situacions de desigualtat, fomentant així l’empatia, el suport mutu i la responsabilitat individual i col·lectiva sobre les situacions de violència de gènere.

Les sessions es desenvoluparan de manera lúdica i dinàmica en forma de “concurs” en el qual hauran de resoldre algunes proves per grups. Es tracta d’una activitat molt participativa en la qual es té com a objectiu previndre la dependència emocional treballant la confiança, autoestima i autocura, sensibilitzar sobre la violència de gènere i el rebuig davant certes actituds i agressions, prendre consciència dels mites de l’amor romàntic i fomentar l’amor saludable, promoure les relacions de cura i suport i respecte mutu i donar visibilitat a aquelles violències sexuals normalitzades socialment que no han de permetre’s.

Cadascun dels tallers s’adaptarà a la realitat del centre escolar en el qual s’impartisca i abordarà la problemàtica de la violència de gènere de tal manera que els participants  sàpien reconéixer una possible agressió, siga del tipus que siga.