Burjassot gaudeix d’un nou Mercat Medieval

28 maig 2018|Burjassot

Mercado Medieval 2018

Músics procedents de terres cèltiques van donar per obert, en la vesprada del passat divendres 25 de maig, el Mercat Medieval 2018 de Burjassot. Amb prop de dues dècades ja d’història, el Mercat Medieval continua sent, amb molt, una de les cites d’oci i temps lliure més esperades i, per tant, més multitudinàries, de totes les programades anualment per part de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut del municipi. Així, des del divendres a la vesprada i fins al tancament del diumenge, i malgrat la fugaç tempesta, els ciutadans i ciutadanes de Burjassot no van deixar d’omplir la Plaça de l’Ajuntament de Burjassot i els seus voltants, on van gaudir de dues jornades i mitja de passejos, actuacions musicals i teatrals, així com una àmplia oferta de productes gastronòmics i d’articles d’artesania.

A l’obertura oficial del Mercat Medieval va assistir l’alcalde de Burjassot, Rafa García, la vicepresidenta de l’IMCJB, Maria Viu, la regidora de Cultura i Joventut, Estefanía Ballesteros, la regidora de Serveis Socials, Olga Camps, la regidora de l’Àrea de Benestar Social, Lluna Àrias, la regidora de Sanitat, Mª Carmen Hortelano i el regidor de Policia i Trànsit, Manuel Pérez Menero.

Més de cent llocs i parades van quedar repartits de llarg a ample de la Plaça Emilio Castelar, Plaza de Sant Roc, carrer Jorge Juan, Avinguda dels Màrtirs de la Llibertat, Plaça Jaume I, carrer Hernández Casajuana, carrer de Mestre Mallach i el Passeig de Concepción Arenal. De ells, al capdavant de trenta llocs i parades van estar comerciants, artesans, hostalers i associacions de Burjassot.

Els jocs i els espectacles de titelles per a xiquets van tindre molt públic durant les tres jornades, igual que les recreacions històriques sobre la subhasta del Senyoriu de Burjassot. I la sorpresa va vindre des de les gelades i inhòspites terres més enllà de famós Mur de la sèrie Juego de Tronos, quan els temuts Caminants Blancs, acompanyats de gegants i orcs, es van presentar enmig del Mercat, acompanyats de tambors i efectes de foc. Sens dubte, una de les atraccions més vistoses d’aquesta edició.