Burjassot és declarada ciutat 30

11 maig 2015|Burjassot

Gràcies a la política mediambiental duta a terme per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Burjassot en els últims mesos, ha sigut possible la transformació definitiva del nostre municipi en Ciutat 30. Aquesta nova norma s’impulsa per fer de Burjassot un poble menys contaminat, més segur i respectuós amb el nostre medi ambient. Respon també a les demandes de la ciutadania en el procés participatiu de l’Agenda 21, plasmades en el Pla d’Acció Local, i a una de les principals prioritats de l’Oficina de Sostenibilitat Local en relació amb la mobilitat sostenible i la disminució del CO2.

Com explica Lluna Arias i Cortina, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, “a partir d’ara la velocitat màxima al nostre municipi és de 30 km/h, amb la idea de fer possible la convivència dels vehicles de motor amb les bicicletes a la mateixa calçada”. Amb aquesta iniciativa s’ofereixen grans beneficis a la ciutadania: menys mortalitat en els accidents de trànsit, menys presència de trànsit rodat, més presència de vianants i bicicletes, foment de la mobilitat sostenible, més protecció per als més dèbils: xiquets, ancians i persones amb diferents capacitats són els més vulnerables en els accidents, menys contaminació acústica, menys contaminació ambiental, menys dependència de combustibles fòssils.

A pesar d’aquest gran avanç, Lluna Arias i Cortina, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, està convençuda que encara queda molt per fer: “Si volem aconseguir definitivament un Burjassot per a vianants i ciclistes s’han de prendre més mesures que estimulen l’ús de la bicicleta”. En aquest sentit, des de la Regidoria estan posant-se en marxa diferents accions, com ara augmentar les bancades de Burjabike o oferir promocions especials que motiven els diferents col·lectius a utilitzar el sistema públic de préstec de bicicletes.