Burjassot fomenta la lectura a la Casa de Cultura, adherint-se a la campanya “Espera llegint”

24 gener 2023|Burjassot

Campaña Espera Llegint

Des de l’àrea de Cultura i Joventut i a través de les Biblioteques Municipals, l’Ajuntament de Burjassot s’ha adherit a la campanya “Espera llegint”, posada en marxa per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

L’objectiu de la campanya és posar a la disposició de les persones que es troben a la Casa de Cultura, esperant per a realitzar algun tràmit administratiu en el Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC), de llibres breus en valencià, de fàcil lectura per a fomentar l’hàbit lector mentre arriba el seu torn.

Una vegada arriba el seu torn d’atenció, les usuàries i els usuaris deixen de nou els llibres en l’expositor perquè una altra persona puga gaudir també de la lectura mentre espera a ser atesa.

Així mateix, hi ha un altre punt de lectura en la pròpia Biblioteca d’Adults, just a l’entrada d’aquesta, perquè les i els usuaris, puguen llegir mentre esperen per a fer els seus préstecs o devolucions o bé puguen passar una estona agradable llegint.

La “minibiblioteca” està formada per un expositor, dissenyat per la il·lustradora valenciana Alba López Soler; onze llibres de la col·lecció “Llegir en valencià”; una guia pràctica amb activitats i consells; fullets explicatius sobre el funcionament de la campanya, així com assenyaladors o punts de lectura.

En cada expositor es poden trobar relats breus, escrits per escriptors i escriptores valencians, amb il·lustracions de coberta elaborades per professionals de la il·lustració, també valencians.

La col·lecció de llibres “Llegir en valencià” va dirigida tant a lectors que ja estan acostumats a llegir com als qui s’inicien en la lectura en valencià. Per això, els llibres contenen característiques tècniques específiques que faciliten la comprensió lectora dels textos: un vocabulari senzill, lletra gran i un interlineat generós.