Burjassot homenatja el món faller amb una exposició a la Casa de Cultura

2 març 2023|Burjassot

Des de 06/03/2023 fins a 17/03/2023

La vesprada del pròxim dilluns 6 de març serà molt especial a Burjassot ja que, des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, dirigida per Javier Naharros, es retrà homenatge al món faller municipal.

A les 20.00 hores, a la Casa de Cultura, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Esbossos de Falles de l’Arxiu Municipal de Burjassot, 1924-1974”, amb la qual, a més de descobrir la història viva de les Falles de Burjassot, a través dels esbossos dels monuments que es conserven en l’arxiu municipal, s’homenatjarà als diferents presidents de l’Agrupació de Falles, falleres majors, falleres majors infantils, presidents infantils, presidentes i presidents que han ostentat aquests càrrecs al llarg d’aquests anys.

La mostra, que es podrà visitar fins al 17 de març en l’horari habitual de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres de 08.00 a 21.00 hores, comptarà, a més d’amb els esbossos, amb ninots cedits per veïnes i veïns del municipi, com ara Juan Carlos Zamora, Nacho Burgos, Quique Coll, Carolina Roig i Consuelo Rajoy. Així mateix, també hi haurà creacions dels artistes fallers Vicente Agulleiro, Paco Mesado, Carlos Herrero, Pedro Giménez, i de nou, Nacho Burgos.

D’igual manera, la Penya El Coet de Burjassot també ha cedit elements de pirotècnica, propis de la festa fallera, perquè els visitants de l’exposició puguen també veure l’evolució dels mateixos al llarg dels anys.