Burjassot batega per la igualtat i el reciclatge amb un nou cor

14 juliol 2022|Burjassot

Corazón reciclaje

L’Ajuntament de Burjassot continua posant molt cor a la sostenibilitat i el reciclatge i al temps, continua impulsant polítiques que visibilitzen i promocionen, des de diferents perspectives, la lluita incansable per la consecució de la igualtat. Així, amb aquestes premisses, des d’aquesta mateixa setmana Burjassot batega amb un nou cor, per a la recollida de taps de plàstic que, en els pròxims mesos es convertiran en nou mobiliari urbà per al municipi.

El nou cor, morat com a símbol de la dona i la lluita per la igualtat, s’ha instal·lat en el número 113 de la carretera de Llíria, enfront del supermercat Mas y Mas, i ja està començant a rebre els primers taps per part de la ciutadania que ha agraït disposar d’un nou cor-magatzem en aquesta zona. A aquest nou cor, i a a el ja existent des de 2021 a la porta del Consistori, se sumarà un tercer cor que, en les pròximes setmana quedarà instal·lat a l’interior del parc María Marzo per a la mateixa comesa, donant així servei de reciclatge a la ciutadania resident en la zona del Nucli Antic i voltants.

A iniciativa de les regidories d’Igualtat i Feminisme i de Transició Ecològica, dirigides totes dues per l’alcalde, Rafa García, la campanya de recollida de taps en els nous cors redundarà en la consecució de nou mobiliari urbà, 30 nous bancs i també papereres, per a Burjassot.La campanya de recollida de taps en un gran cor de metall, posada en marxa en 2021, ha resultat un èxit total de participació i conscienciació ciutadana. Anar recollint, al llarg dels mesos, aqueixos xicotets objectes de plàstic que formen part de la nostra vida diària ha donat fruit i s’ha materialitzat en bancs reciclats amb missatges basats en la tolerància, la inclusió i la pau que ja llueixen al Parc de la Granja i en diferents centres educatius. Ara fem un pas més i ampliem aquesta iniciativa de reciclatge i participació ciutadana que redundarà en nous bancs i papereres, totalment reciclats, per als nostres carrers i barris”, ha declarat l’alcalde, Rafa García.

Els nous bancs i papereres seran de color morat, símbol de la lluita per la igualtat i, en ells, quedaran estampats els noms de nombroses dones rellevants que, des de diferents prismes, com la ciència, la medicina, l’esport o les arts, han contribuït i contribueixen a la consecució d’una societat millor.