Burjassot prevé la violència escolar i promou la cultura de la pau

22 abril 2016|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria d’Educació, dirigida per Laura Espinosa Pérez, ha engegat el I Cicle de xerrades formatives per a la prevenció de la violència escolar i la promoció de la cultura de pau. Un cicle de conferències dirigides a la comunitat educativa del municipi i que tindran el seu punt de trobada en la Casa de Cultura del municipi els dies 27 d’abril i 11 de maig de 18 a 19:30 hores.

Tal com ha assenyalat Laura Espinosa, l’objectiu d’aquestes xerrades “és la prevenció de l’assetjament escolar i altres formes de violència, així com els perills de les xarxes socials i la xarxa de xarxes, internet”.

A més, per a facilitar la participació de les mares i els pares en les dues xerrades programades, es van a desenvolupar de forma paral·lela a les mateixes uns tallers per a xiquets i xiquetes sota el nom “Coneixent el monstre de colors”. Un taller sobre l’empatia. En aquest cas, els tallers tenen com a objectiu treballar de forma creativa i dinàmica habilitats socials com l’empatia, com a eina bàsica per a la promoció de la convivència i el benestar.

La primera de les xerrades, “Educació emocional i habilitats socials: altres formes de violència i pressió de grup”, tindrà lloc el 27 d’abril i estarà impartida per components de FAPA València i, la del mes de maig, el dia 11, comptarà amb la col·laboració de la Policia Local de Burjassot, dirigida pel regidor Manuel Pérez Menero, encarregada de donar la xerrada sota el títol Els perills d’Internet i les xarxes socials en la infància i l’adolescència.