Burjassot rep a l’autobús noliejat per l’Ajuntament amb 41 ciutadans i ciutadanes ucraïnesos

10 març 2022|Burjassot

Recepción autobús Ucrania

A penes passades les 10h d’aquest matí de dijous (10-03-2022), l’autobús noliejat per l’Ajuntament de Burjassot que dissabte passat partia amb destinació a la frontera entre Polònia i Ucraïna, ha fet la seua entrada en la Plaça d’Emili Castelar de Burjassot amb 41 ciutadanes i ciutadans ucraïnesos refugiats, dones i menors en la seua gran majoria, que han hagut d’abandonar el seu país, a causa de la invasió russa, que ja dura dues setmanes.

Sota la gestió de l’ONG valenciana Juntos por la Vida i la col·laboració directa de l’Ajuntament de Burjassot i el Grup El Periódico de Aquí, aquest viatge d’anada i tornada humanitari ha fet possible que aquest grup de població ucraïnesa, juntament amb uns altres que estan arribant aquests dies a València, puga deixar arrere l’horror de la guerra. Amb arrelament a la Comunitat Valenciana la majoria, ací els esperaven amb els braços i llars obertes, familiars i famílies d’acolliment.

A la seua arribada a Burjassot, les persones refugiades han sentit la calor dels seus familiars i l’emoció generalitzada ha sigut difícil de mantindre. Per part seua, l’Ajuntament de Burjassot ha obert les seues portes als nouvinguts, i en el Saló de Plens del Consistori, els nouvinguts han tingut temps de descansar, desdejunar i formalitzar la documentació amb els voluntaris i voluntàries de Juntos por la Vida.

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, que al costat de la Corporació Municipal ha rebut a l’autobús noliejat pel Consistori ha declarat “que difícilment podem nosaltres imaginar l’horror que suposa patir una guerra. Prestar la nostra humil col·laboració és el mínim que podem fer per a ajudar a aquestes persones a les quals, d’un dia per a un altre els ha canviat la vida per a mal, amb el que suposa abandonar una llar, un familiar, una vida. Des de l’Ajuntament de Burjassot continuarem col·laborant en tot el que puguem, mentre que dure aquest infern que els ucraïnesos i ucraïneses estan suportant”.