Burjassot recull 84.963 quilos de roba i calçat en 2019 per a Cáritas Diocesana

17 febrer 2020|Burjassot

vivamos mas sostenible KOOPERA CARITAS-02

Poble solidari on n’hi haja, Burjassot continua col·laborant de manera activa amb Cáritas Diocesanas donant roba i calçat, en els contenidors situats, per a tal efecte, en diferents punts del municipi.

Així, l’any 2019, les ciutadanes i els ciutadans de Burjassot han donat 84.963 quilos de roba i calçat que s’han depositat, en el cas de 75.334 quilos, en els deu contenidors específics que hi ha repartits en diferents barris del municipi, mentre que 9.629 quilos han arribat a Cáritas, a través de donacions particulars.

En 2019, els mesos en què hi ha hagut major quantitat de donacions, han sigut els de juny i juliol, amb recollides de 9.290 quilos i 9.581 quilos respectivament. Novament, el contenidor de recollida situat en la Plaça Francisca Navarro, encreuament amb Ausiàs March, ha sigut el que ha recollit major nombre de quilos, 11.181, sent el segon el situat al carrer Pintor Goya, encreuament amb Bautista Riera, amb 9.582 quilos recollits.

Des de Càritas han agraït un any més la gran col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot i, amb ella, dels seus ciutadans i les seues ciutadanes, en la donació de la roba i calçat, tan necessària per a les persones sense recursos.

Aquesta recollida de residus tèxtils forma part de Koopera, un projecte social i mediambiental que, al costat d’Arropa València, té com a missió generar oportunitats d’ocupació entre persones o col·lectius en risc d’exclusió social, millorar la seua ocupabilitat perquè, a través del tractament dels residus tèxtils que arriben a la planta de tractament, procedents de contenidors i de donacions populars, se’ls forme en un ofici i se’ls prepare per a futures ocupacions.

La recollida, selecció i venda d’aquesta roba, al costat de la d’altres diòcesis, ha permés donar treball a València, l’any 2019, a cinquanta-cinc operaris, 30 homes i 25 dones del col·lectiu “persones en risc d’exclusió social”, entre les empreses Arropa València i Koopera.

Els contenidors, situats a Burjassot, es poden trobar als carrers Ferrocarril (Parc Albán); Pi i Margall amb Mariano Ribera; Inés Mir amb Sant Tomàs; Francisca Navarro amb Ausiàs March, José Carrau, Ronda del Castell amb Séquia de Moncada; Pintor Goya amb Bautista Riera; General Prim amb Doctor Lleonart; Carretera de Llíria amb Independència i Carretera de Llíria amb Carrer Balmes.