Burjassot reivindica el 8M amb la lectura del Manifest i la dansa de “Dones en construcció”

28 febrer 2022|Burjassot

Des de 08/03/2022 fins a 08/03/2022

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, serà un dia de reivindicació de la igualtat i de lluita a Burjassot. Aquesta data marcada en el calendari per a tota la ciutadania, es commemorarà amb dues activitats que tancaran les activitats que l’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea d’Igualtat i Feminisme, dirigida per l’Alcalde de la localitat Rafa García, porta desenvolupant des del 2 de març.

Pel matí, la cita serà a les 12.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc la lectura del Manifest reivindicatiu del Dia de les Dones 2022; lectura que es tornarà a repetir, en el mateix punt, a les 17.00 hores.

Una vegada realitzada la segona lectura, sobre les 17.15 hores, la dansa i el teatre seran els protagonistes de la vesprada ja que es posarà en escena la creació “Dones en construcció”, a càrrec de la companyia valenciana del mateix nom. Es tracta d’una peça que fusiona dansa, teatre i música en directe i que té com a finalitat transmetre al públic els problemes que afecten les dones en el seu dia a dia. Un espectacle que convida també a la reflexió.

Els textos, creats expressament per a aquesta peça, són obra Susana Gisbert; la música està a càrrec de Raquel Sánchez, i l’execució està a càrrec de les ballarines Susana Mompó i Eli Chuliá, l’actriu Paula Marí  i la pianista Simona Zaksaité.

Una vegada finalitzada l’obra, sobre les 18.00 hores, totes aquelles veïnes i veïns que s’hagen apuntat prèviament en Espai Dona, eixiran en els autobusos posats a la seua disposició per l’Ajuntament, cap a la manifestació que tindrà lloc a València per a commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Totes les activitats programades des de l’Ajuntament de Burjassot per a commemorar el Dia Internacional de les Dones són finançades pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.