Burjassot s’agermana amb la ciutat ucraïnesa d’Irpin

16 novembre 2022|Burjassot

Ayuda Ucrania

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot aprovava, en sessió extraordinària celebrada divendres passat 11 de novembre, l’agermanament entre la ciutat d’Irpin (Ucraïna) i la ciutat de Burjassot.

La citada ciutat ucraïnesa és la que pitjor part es va emportar de l’agressió armada i invasió de Rússia al març i que hui dia encara continua a Ucraïna. Van ser bombardejats i disparats des de pràcticament tots els costats i “l’enemic va destruir completament la Casa de Cultura, l’escola esportiva infantil i juvenil; va destrossar l’estadi de la ciutat, 27 institucions educatives i 17 institucions mèdiques”. També van ser danyats els edificis residencials i desenes de famílies es van quedar sense llar.

Davant aquesta situació, tal com es desprén de la proposta d’acord que ha aprovat el Ple, Irpin “ha manifestat la seua voluntat d’agermanament amb Burjassot per a enfortir les associacions i l’entesa entre totes dues ciutats, tenint en compte que Burjassot és un municipi amb importants serveis públics en matèria d’educació, sanitat, cultura o esport a més de ser un punt turístic d’interés gràcies al seu monument més emblemàtic, Les Sitges. Aquest agermanament es proposa per a facilitar l’intercanvi en matèria cultural, esportiva i turística entre totes dues ciutats ja que, en l’actualitat, es veu limitat per la situació de guerra que està travessant Irpin”.

Davant aquesta voluntat, i tenint en compte que es tracta de dues ciutats que “comparteixen un interés comú en el turisme, la cultura, la salut, l’educació i els negocis i busquen promoure l’enteniment mutu”, amb l’objectiu de secundar i fomentar oportunitats “per a intercanvis pràctics de benefici mutu en aquestes àrees”, Burjassot i Irpin, es declaren ciutats germanes i declaren la seua intenció de complir amb l’acord aprovat pel Ple municipal.

El document aprovat també recull l’acord de cooperació “en termes mútuament beneficiosos” tant per a Burjassot com per a Irpin, “mitjançant l’exploració d’oportunitats educatives, mèdiques, econòmiques i culturals”.