Burjassot s’adhereix a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció del Sistema Nacional de Salut

13 setembre 2022|Burjassot

BURJASSOT CON EPSP

L’Ajuntament de Burjassot continua avançant, des de la Regidoria de Sanitat, dirigida per Isabel Mª Mora, per a convertir el municipi en un poble saludable en el qual la ciutadania puga desenvolupar bones pràctiques, des del punt de vista sanitari.

Davant aquest objectiu i pensant sempre en el benefici de la ciutadania, Burjassot s’ha adherit a l’Estratègia de Promoció de la Salut i prevenció del Sistema Nacional de Salut del Ministeri de Sanitat (EPSP). Aquesta estratègia treballa en la promoció de la salut i la prevenció, amb l’objectiu de guanyar anys de vida en bona salut i lliure de discapacitat.

L’EPSP proposa el desenvolupament progressiu d’intervencions identificades com a bones pràctiques, basades en l’evidència científica, dirigides a promocionar la salut, previndre malalties, lesions i la discapacitat, actuant de manera integral durant tot el curs de la vida sobre factors com ara l’activitat física, l’alimentació, el tabac, l’alcohol i el benestar emocional. Tot això, tenint en compte els entorns en els quals viu la ciutadania i la vocació d’universalitat de les intervencions.

En el desenvolupament de la primera part de l’estratègia, es facilitarà informació de qualitat perquè totes les persones puguen desenvolupar estils de vida saludables i sobre els recursos sanitaris i no sanitaris disponibles en cada zona d’acció per a promoure aquests estils de vida. Així mateix, es focalitzaran les accions en població infantil, durant l’embaràs i la lactància i en la població adulta i, en el cas dels majors de 70 anys, es desenvoluparan plans de seguiment individualitzat per a la millora de la salut en la Tercera Edat.

L’adhesió de Burjassot a l’EPSP es va fer efectiva en la sessió plenària celebrada el mes de juny passat.