Burjassot s’adhereix al Dia Nacional sense Alcohol

13 novembre 2020|Burjassot

Dia Nacional Alcohol

El 15 de novembre es commemora el “Dia Nacional sense Alcohol” amb l’objectiu de conscienciar a la societat sobre els danys físics i psicològics que produeix aquesta substància en l’organisme.

Les Unitats de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Comunitat Valenciana (UPCCA) s’han unit per a donar suport al missatge que es pretén transmetre en aquest dia, sobretot donades les xifres que es manegen a nivell mundial. Un exemple de les mateixes és que l’alcohol continua sent el responsable de tres milions de morts cada any i, a nivell nacional, l’alcohol torna a ser la droga més consumida en els últims 12 mesos entre els estudiants de Secundària, segons l’enquesta ESTUDES 2018-2019.

Amb la missió contribuir a la conscienciació de la ciutadania entorn de les conseqüències del consum d’alcohol en general i del consum i/o abús en població adolescent en particular, les UPCCA de la Comunitat Valenciana, entre les quals es troba la de Burjassot, ha llançat una campanya que, amb el lema “Amb l’alcohol, manteniu les distàncies”, pretén sensibilitzar a la població més jove. A través de diferents cartells, la campanya conté mites sobre les conseqüències del consum d’alcohol en relació a la Covid-19, amb el seu corresponent desmentiment (realitat), acompanyant a cadascuna de les afirmacions.