Burjassot s’adhereix al projecte internacional de la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets

31 març 2022|Burjassot

Adhesión Ciudad Niñas y Niños

Burjassot s’ha adherit al projecte internacional de la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets, impulsada pel pedagog, escriptor i dibuixant italià, Francesco Tonucci. El Ple Municipal de Burjassot, en sessió ordinària celebrada el 29 de març de 2022, ha ratificat l’adhesió del municipi al projecte internacional amb els vots a favor de tots els grups polítics amb representació en el Ple, a excepció de Vox, que es va abstindre.

La Ciutat de les Xiquetes i dels Xiquets és un projecte internacional de participació ciutadana, en funcionament ja en més de 200 ciutats del món, que persegueix que els xiquets i xiquetes siguen protagonistes i actors principals en la construcció i la vida de les ciutats i que les ciutats es vagen dissenyant prenent als xiquets i a les xiquetes com un “paràmetre” molt a tindre molt en compte.

L’adhesió de Burjassot a la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets arriba finalment, després d’una intensa temporada de treball, en la qual l’Ajuntament, des de les regidories de Protecció i Drets de la Infància i Educació, dirigides per Yolanda Andrés i Manuela Carrero, ha dinamitzat tota una programació d’activitats, tallers i reunions de treball, tant amb els responsables del projecte internacional, com amb els tècnics i professionals d’altres localitats que formen part de la Xarxa Espanyola de la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets. De fet, el passat 23 de març, va tindre lloc la primera reunió telemàtica de 2022 de la Xarxa Espanyola amb la presència de Francesco Tonucci i Burjassot va ser present compartint la seua experiència en l’apartat de Bones pràctiques, exposant la recent iniciativa del municipi per a permetre i convidar als xiquets i a les xiquetes a jugar lliurement en la via pública, amb la conseqüent modificació de l’ordenança municipal pertinent.

Dies abans a més, el 4 de març, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, juntament amb les responsables de les regidories implicades, mantenia una reunió personal amb el mateix Francesco Tonucci, com a pas final, i previ alhora, a l’adhesió de Burjassot a la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets que ja és, hui, una realitat.

Francesco Tonucci (Fano, 1940), va crear el projecte “La Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets” al maig de 1991, a la seua ciutat natal. La seua idea principal és donar i garantir a la infància els drets que se li reconeixen en la Convenció sobre els Drets del Xiquet (UNICEF, 1989) i considerar als xiquets i xiquetes com a ciutadans del present.