Burjassot serà una de la seus del Festival de Migmetratges “La Cabina” amb la inclusió del curt d’Almodóvar, “La voz humana”

10 novembre 2020|Burjassot

Des de 18/11/2020 fins a 19/11/2020

La Cabina en el Tívoli 18 y 19 de noviembre 2020

Del 13 al 19 de novembre, se celebra el Festival Internacional de migmetratges de València “La Cabina” i, en aquest 2020, quan el certamen aconsegueix la seua 13a edició, Burjassot i el cinema Tívoli es convertirà en una de les seus per a la projecció de diferents peces audiovisuals d’entre 30 i 60 minuts que formen part de la cartellera de “La Cabina 2020”. Gràcies a la col·laboració en l’organització del Festival de la Diputació de València, enguany, La Cabina es descentralitza de la ciutat de València, arribant fins al cinema local de Burjassot, gràcies a la implicació per part de la regidoria de Cultura.

Tots els migmetratges que s’inclouen en el certamen audiovisual es projectaran en versió original, amb subtítols en anglés i castellà. A Burjassot, els dies de projecció s’han establit el dimecres 18 i el dijous 19 de novembre i el preu de l’entrada serà de 4 euros i inclourà el visionat dels dos migetratges programats per a cada jornada.

Així, el dimecres 18 de novembre, les projeccions començaran en el Tívoli a les 20h, amb “An arabian night” (Una nit àrab), una pel·lícula del director francés Pierre Mouzannar inclosa en la secció oficial del Festival. La peça conta la història de Michael, un jove soldat britànic, que passa la seua última nit com a civil en el seu club de tennis local i que s’enfronta a una visió del futur que li espera a partir del matí següent. Es tracta d’un migmetratge procedent del Regne Unit de 30 minuts de duració.

A continuació, es projectarà “Revelaciones”, un migmetratge colombià del director Juan Soto Taborda, de 31 minuts de duració i pertanyent a la secció “Amalgama” del festival, en la qual participen dotze migmetratges de no-ficció, cinema documental i altres llenguatges del panorama cinematogràfic mundial. Quant a “Revelacions”, Soto explica que “vaig cridar a la meua mare per a fer-li una pregunta i la conversa va resultar tindre l’estructura d’una possible pel·lícula. En ajuntar les seues paraules amb uns materials en 16mm i uns rodets de fotos vells que un amic cubà m’havia demanat revelar, les imatges van començar a cremar i la seua ignició va propiciar preguntes sobre què són els records, com s’arxiven i es preserven, i quins s’esfumen sense deixar petjada”.

Tant el dimecres 18 com el dijous 19 de novembre, el pas de “La Cabina” per Burjassot inclourà la projecció d’un dels treballs més esperats del festival. Es tracta de “La voz humana”, un curtmetratge dirigit per Pedro Almodóvar. Basat en l’obra de teatre homònima de Jean Cocteau, el curt està protagonitzat per Tilda Swinton i va tindre la seua estrena mundial en el Festival de Cinema de Venècia, el mes de setembre passat. “La voz humana” es projectarà tots dos dies.

Pel que respecta al dijous 19 de novembre, també a les 20h i en primer lloc es projectarà “The withering” (El marcir), una pel·lícula del director Yuen Chi Him, inclosa en la secció oficial de la Cabina. Aquest film, procedent d’Hong Kong presenta a Hung, una guàrdia de seguretat d’un centre comercial que viu en un xicotet apartament subdividit amb la seua esposa, Ping, cambrera a temps parcial, i el seu fill. Hung mai desisteix en la seua lluita per aconseguir un allotjament digne i assequible, però la vida de la família es complica quan Ping descobreix que està embarassada, els obliguen a deixar el pis i no poden trobar un de nou.

La segona projecció de la jornada serà “Wanderers” (Els errants), una pel·lícula francesa de la directora Evgenia Alexadrova de 32 minuts de duració. El film, també pertanyent a la secció “Amalgama”, presenta l’Estació d’Investigació del Desert de Mart. Aquesta instal·lació anàloga espacial alberga grups de científics, investigadors i entusiastes de l’espai. Cinc estranys es confinaran deliberadament, durant dues setmanes, per a experimentar la “vida marciana” per a acabar qüestionant no sols el futur de la humanitat i l’exploració espacial, sinó també les seues pròpies pors i somnis.

Des de l’any 2008 el Festival Internacional de migmetratges La Cabina acosta a la ciutat de València les millors pel·lícules de 30 a 60 minuts. El festival s’ha celebrat de manera ininterrompuda des del seu inici, creixent en seccions, activitats i impacte internacional.