Burjassot sol·licita una escola d’Idiomes en el municipi, recolza participar en el sistema SDDR i defensa els cítrics valencians

26 octubre 2016|Burjassot

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat, en la seua sessió ordinària del mes d’octubre, diferents mocions presentades pels grups que ho componen, PSPV-PSOE, Compromís, PP, Ciutadans, EU i Totes amb Burjassot.

De manera conjunta, tots els grups han presentat una moció per a sol·licitar a la Conselleria d’Educació “a implantar una Escola Oficial d’Idiomes en el municipi o, en defecte d’açò, un aulari d’alguna de les EOI existents. Tal com es desprèn del text aprovat, poblacions d’inferior grandària a Burjassot “compten amb una EOI o, almenys, amb un aulari depenent” d’una escola d’idiomes principal. Tenint en compte que “Burjassot és una de les poques ciutats universitàries del nostre territori que no alberga instal·lacions d’EOI, considerem just i necessari que per al pròxim curs s’habilite una extensió de l’EOI de València en un dels edificis públics de l’Ajuntament“.

Amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís i EU, en contra del PP i Ciutadans i l’abstenció de Totes amb Burjassot, el Ple ha aprovat la moció presentada per Compromís perquè Burjassot recolze i puga participar en el sistema de dipòsit, devolució i tornada (SDDR) d’envasos, una iniciativa de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Local.

El sistema SDDR és compatible amb tots els sistemes de gestió de residus municipals i suposarà, tal com marca el text aprovat, un estalvi per als Ajuntaments en la recollida, tractament i neteja de les llandes i botelles de beguda. Amb l’aprovació de la moció, es va a “trasladar a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i desenvolupament Local, el suport de l’Ajuntament de Burjassot en la implantació del sistema selectiu de dipòsit, devolució i tornada (SDDR) d’envasos que vol impulsar el Consell en els municipis valencians“, així mateix, s’insta a la Conselleria “a instaurar el sistema SDDR en municipis de més de 20.000 habitants i, concretament, al poble de Burjassot“.

Per unanimitat, s’ha aprovat la moció presentada per Compromís per a defensar els cítrics valencians davant el canvi d’aranzels de la Unió Europea. La moció “insta al Consell a posar-se en contacte amb la Presidència del Govern de l’Estat perquè realitze les accions oportunes davant la UE per a compensar econòmicament, mitjançant ajudes, als agricultors citrícoles valencians i al fet que demane al Govern de l’Estat que presente propostes oportunes davant la UE per a intensificar i reordenar les polítiques destinades a la cerca i obertura de nous mercats, així com a la conservació dels actuals, amb tal de pal·liar els efectes de l’entrada sense aranzels de les taronges del sud d’Àfrica”.

Així mateix, el text també insta al Consell al fet que aquest contacte amb la Presidència del Govern supose “l’inici dels tràmits necessaris perquè aquesta mesura no es faça efectiva en l’acord comercial amb el sud d’Àfrica” i les taronges d’aquesta zona “paguen aranzels a partir del 15 de setembre i que no entre així en competència deslleial amb la taronja valenciana”. Finalment, la moció també insta al Consell al fet que aquests contactes amb la citada Presidència supose la cerca “d’aliances amb altres països i aconseguir que els països voten en contra del canvi en el tractat sud-africà” i que, els citats contactes suposen “que la UE garantisca que les taronges complisquen amb la normativa fitosanitària europea i previnga la possible plaga black-espot“.