Burjassot s’omple de tradició valenciana en el XII Festival de Música i Danses Tradicionals de la Falla Mariano Benlliure

15 juny 2015|Burjassot

Dissabte que ve 20 de juny, a partir de les 18 hores, Burjassot serà un formiguer de falleres, fallers, autoritats i grups de danses i rondalles que donaran el millor de si en el XII Festival de Música i Danses Tradicional de la Falla Mariano Benlliure, que ha dut a terme un gran treball al llarg d’aquests mesos per a delit de tot el poble.

El carrer València del municipi serà el punt de trobada del festival que començarà amb la inauguració del mateix per part dels màxims representants de la comissió, la seua Fallera Major, Carolina Navarro Valero, acompanyada del President, Javier Márquez Martínez, la Fallera Major Infantil, Noelia Martínez Blanco, i el President Infantil, Jonathan Tauste Martín.

Després de la inauguració tindrà lloc la rebuda de les autoritats presents, els presidents de les Agrupacions de Burjassot, Benimàmet –Beniferri i les Falleres Majors i Presidents del sector. Una vegada finalitzat aquest cordial acte, i després de la rebuda a la Cort d’Honor i a les Falleres Majors de València, començaran les actuacions.

En primer lloc, el Grup de Danses de la comissió burjassotera interpretarà peces com Fandango de Cortes de Payás o la U del tio Mariano, entre unes altres. Passarà el testimoni a la Falla Cedro-Explorador Andrés que, després de la seua actuació, donarà pas al Grup de Danses Altar de Sant Vicent de Russafa que interpretaran Valencianas d’Albal, Seguidillas de requena o Dotze i l’u de Canals, entre altres peces.

La Rondalla Edessot Bars Quintet, de Burjassot, posarà sobre l’escenari L’entra la Murta o la Dansa dels Oficis per donar pas a l’actuació del Grup de Danses Drac Alat, amb peces com Bolero Plà, Jota de Navajas o el Ball de quatre de Benigànim. El festival es tancarà amb cant valencià.

El comiat de l’acte portarà amb si el lliurament d’obsequis per a les formacions participants i la realització d’una rifa. Com a fermall a aquesta genial vesprada de tradició i creació valenciana, tot aquell que vulga podrà participar en la “dansà” multitudinària, amb música en directe de Tabal i Dolçaina amb l’actuació de Peruxo i Cigalo.

El XII Festival de Música i Danses Tradicional és una xicoteta gran aportació de la Falla Mariano Benlliure de Burjassot per a la recuperació, manteniment i difusió del patrimoni intangible que és la cultura valenciana.