Burjassot tindrà un punt de vacunació massiva, a partir d’abril

3 març 2021|Burjassot

Pabellón Cubierto 2

A partir del mes d’abril, Burjassot comptarà amb un punt de vacunació massiva contra la Covid-19 per a, progressivament anar immunitzant a tota la població. Així ho ha anunciat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que està preparant a tots els Departaments de Salut per a coordinar el procés de vacunació en el territori valencià. Per a això, s’ha remés a les gerències dels departaments un protocol d’actuació en el qual s’expliquen les condicions que han de complir, tant els espais que albergaran els circuits de vacunació, com els criteris assistencials quant als equips de vacunació específics i la preparació dels materials necessaris per a poder dur-ho a terme.

Així, s’han establit tres tipus de demarcacions i 161 punts de vacunació diferents al llarg de tota la Comunitat Valenciana, en funció de la població que rebrà la vacuna en cadascun d’ells. En total, són 3.915.482 persones d’entre 18 i 80 anys, a excepció dels grups que ja han rebut la vacuna com, per exemple, els sanitaris o el personal d’emergències. En el cas de Burjassot, la ubicació del punt de vacunació serà en els locals municipals definits pel departament de salut que reunisquen les condicions que contempla el protocol d’actuació. Cal recordar que, fa unes setmanes, l’Ajuntament de Burjassot va posar a la disposició de la Generalitat Valenciana tots els espais i instal·lacions de què disposa el Consistori, per a dur a terme la campanya de vacunació a la població contra la Covid-19.

Per a l’alcalde de Burjassot, Rafa García “la vacuna per al gruix de la població està, cada vegada, més a prop i abril pot convertir-se en un mes clau per a la progressiva immunització de la nostra població. Com ja vaig dir en el seu moment i així ho vaig traslladar als responsables dels centres de salut de Burjassot, comptaran amb tota la col·laboració que des de l’Ajuntament puguem prestar per a agilitar i facilitar, en la mesura que siga possible, el procés de vacunació, tant a nivell de facilitació d’espais com a l’hora de col·laborar en accions de mobilitat, col·laboració de la Policia Local o Protecció Civil o tot allò que siga necessari”.

Així, s’han posat a la disposició de la Generalitat instal·lacions com el Pavelló Municipal, entre altres, en reunir bona part de les condicione requerides. Així mateix, diferents associacions i entitats esportives i cíviques del municipi també han oferit els seus espais per a aquest fi, des dels casals fallers fins a les instal·lacions esportives del Burjassot CF. No obstant això, seran els coordinadors dels centres de salut els qui finalment establisquen el lloc més idoni, que complisca amb tots els requisits que marca el protocol, per a la ubicació del punt de vacunació massiva a Burjassot.

En el punt de vacunació finalment fixat, s’establiran àrees diferenciades habilitant un circuit unidireccional amb la finalitat de mantindre la distància de seguretat i establir les mesures preventives des que arriba el pacient fins que passa a la sala post vacunació en la qual ha de romandre, almenys 15 minuts, per si hi haguera alguna reacció adversa. A més, l’espai de vacunació ha d’estar situat el més a prop possible al nucli de població i ha de ser accessible mitjançant vehicles particulars i transport públic, així com reunir les condicions adequades per a establir els circuits d’entrada i eixida.