Burjassot crearà Comunitats Amigables amb la Demència

27 novembre 2023|Burjassot

Des de 29/11/2023 fins a 29/11/2023

Invitación_Evento 'Comunidades que cuidan'_291123

L’Ajuntament de Burjassot, a través de la Regidoria de Majors, dirigida per Mª Ángeles Navarro, continua apostant per projectes que ajuden a les persones majors que més ho necessiten, així com a les seues famílies.

Així, a través de la Fundació Musol, a Burjassot es crearan Comunitats Amigables amb la Demència. Per a explicar de què es tracta,  la Casa de Cultura albergarà la presentació del projecte ‘Comunitats que cuiden’, que tindrà lloc el dimecres, 29 de novembre a les 15.30 hores. L’activitat està oberta a tota la ciutadania i les persones interessades a participar, han d’inscriure’s en aquest ENLLAÇ.

El projecte “Comunitats que Cuiden” té com a objectiu augmentar el coneixement sobre la demència en la població general, proporcionar a les persones cuidadores no formals les habilitats necessàries per a cuidar a persones amb demència i fomentar la creació d’entorns més inclusius, solidaris i amigables amb esta condició. El projecte inclou una campanya de sensibilització, un programa de formació per a persones cuidadores, la creació d’una Comunitat Amigable amb la Demència a Burjassot, el desenvolupament d’una App per a persones cuidadores i l’elaboració d’una Guia de Disseminació. Totesestes iniciatives busquen fomentar la comprensió social, capacitar a persones cuidadores, establir un entorn inclusiu, i proporcionar recursos essencials per a millorar la cura i la convivència amb la demència.

A Burjassot, 40 ciutadans cuidadors formals i no formals de persones de Burjassot que pateixen algun tipus de demència ja han participat en la formació, dins del programa reMind, mentre que ara l’activitat s’obrirà a tota la ciutadania.

L’activitat arriba amb la Fundació MUSOL, compromesa amb el benestar de les persones amb demència i les persones cuidadores i s’emmarca en el projecte “Comunitats que Cuiden”, cofinançat per la Generalitat Valenciana i la Unió Europea.  A més de la regidora de Majors, es comptarà amb l’assistència de Pedro Soriano Solaz, President de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Burjassot i de Roseta Plasència, codirectora de Fil d’Arena que, juntament amb la Fundació MUSOL, constituiran una comunitat d’entitats sensibilitzades i que busquen millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones amb demència i les seues persones cuidadores.

Una Comunitat Amigable amb la Demència és un entorn on les persones amb demència són compreses, respectades i secundades. La iniciativa busca optimitzar la salut i el benestar de les persones amb demència, permetent-los viure amb la major independència possible i continuar formant part activa de la seua comunitat.

Després de l’activitat, hi haurà un xicotet berenar per als assistents.