Burjassot viu el seu dia gran de festes en honor a Sant Roc el 16 d’agost

27 juliol 2022|Burjassot

Des de 16/08/2022 fins a 16/08/2022

San Roque 2022

Burjassot s’engalanarà per a viure un dels dies més especials de l’any, el dia en què homenatgen el seu patró, Sant Roc i en el qual les tradicions s’ajunten amb la pólvora i amb la música. El municipi celebra el dia de Sant Roc, el 16 d’agost, en gran iniciant els actes en el seu honor ben d’hora, a les nou del matí.

A aqueixa hora tindrà lloc la tradicional missa que “Els Amics de Sant Roc” ofereixen en l’Ermita en honor al sant. Una vegada finalitzada hi haurà orxata i fartons per a tots els presents. Aquesta emotiva celebració donarà pas, a les 11.30 hores a la concentració dels Clavaris de Sant Roc 2022 en la Plaça de l’Ajuntament per a dirigir-se junts cap a la Parròquia de Sant Miquel. Allí, a les 12.00 hores començarà la Missa Major en honor al patró.

Aproximadament a les 13.30 hores, la Clavaria realitzarà la tradicional visita a la Llar Sequera i, després d’aquesta, es dirigirà a l’Ajuntament on a les 14.00 hores tindrà lloc el lliurament de premis de l’exhibició de pirotècnia. A les 14.30 hores, aproximadament, serà el moment de la pólvora amb una gran mascletà, al Carrer Pintor Goya, que vindrà precedida d’una traca “correguda” que s’encendrà des de l’Ajuntament.

Ja a la vesprada, a les 19.30 hores, la Clavaria de Sant Roc tornarà a concentrar-se en la Plaça de l’Ajuntament per a dirigir-se a Sant Miquel punt d’inici, a les 20.00 hores de la processó en honor al Sant, que discorrerà pel seu itinerari habitual i comptarà amb l’acompanyament de l’Agrupació Musical Los Silos.

La pólvora i la tradició seran protagonistes, com no pot ser d’una altra manera, de la nit del 16 d’agost. A les 23:30h s’iniciarà, des de la Parròquia de Sant Miquel, la pujà de Sant Roc, Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. Farà parada en la Plaça de l’Ajuntament, on se celebrarà la rodà al sant per a, una vegada finalitzada, continuar, fins a l’Ermita. Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Penya El Coet.

Per a finalitzar les festes en honor a Sant Roc, a la 1 de la matinada del 16 al 17 d’agost, es podrà gaudir d’un espectacular castell de focs artificials en l’aparcament de les Palmeres, que està patrocinat per la Regidoria de Festes.