Burjassot viu un mes de gran activitat per a reivindicar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

26 octubre 2017|Burjassot

Des de 02/11/2017 fins a 09/11/2017

Actividades violencia género

El Servei Integral d’Atenció a la dona de l’Ajuntament de Burjassot, Espai Dona, dirigit per la regidora Lluna Àrias, ha programat un ampli ventall d’activitats durant el mes de novembre per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre. Un dia en el qual és encara més important, si cap, cridar un rotund NO contra la violència de gènere.

Les activitats començaran el 2 de novembre a les 19 hores amb la inauguració, en la Casa de Cultura, de l’exposició sobre violència de gènere “Totes (i tots”), de Víctor Ballester. Una mostra que passarà el testimoni, el dijous 16 de novembre a les 19 hores en la mateixa instal·lació municipal a la xerrada-taller “Jornada per a la prevenció de la intolerància i els delictes d’odi”, impartida per Moviment contra la Intolerància.

Activitats Violència de gènere

Els actes continuaran el dijous 23 de novembre en el Centre Cultural Tívoli on el teatre serà el protagonista indiscutible de la vesprada. A les 19 hores es posarà sobre l’escenari una adaptació, a càrrec de l’Associació Teatral Paraules i Dones, de l’obra de Carles Alberola i Roberto García, “Besos”. Amb entrada gratuïta, els assistents rebran un xicotet obsequi. L’obra està dirigida per Mariángeles Hernández.

Un dia més tard, el divendres 24 de novembre, es presentarà en la Casa de Cultura a les 19 hores la “Guia Municipal per a l’ús d’un Llenguatge Inclusiu”, elaborada pel propi Espai Dona.

Com a recta final a aquests intensos dies de reivindicació contra la violència de gènere, el dissabte 25 de novembre totes les persones que així ho desitgen podran participar en la marxa que tindrà lloc a València. Des d’Espai Dona es posa a la disposició de tots els interessats a acudir a la mateixa, en la qual estaran acompanyats de la batucada GreenGos, un autobús per al desplaçament. És necessari reservar la plaça cridant a Espai Dona, 96 390 67 18 o bé enviant un correu electrònic a serveidinamitzacio@ayto-burjassot.es.

I, per a finalitzar les activitats, el diumenge 26 de novembre, Burjassot correrà per huitè any contra la violència de gènere en la VIII Volta a peu contra la violència de gènere “De qui depén? Depén de tu!”. Tant l’eixida com l’arribada de la mateixa serà en la Plaça de l’Ajuntament i, des d’Espai Dona, s’anima a tots el municipi a participar, majors, xicotets, famílies…totes aquelles persones que vulguen cridar alt i clar NO a la violència de gènere.