Celebrat amb èxit a Burjassot el II Congrés CTEM de la Comunitat Valenciana

13 novembre 2018|Burjassot

Inauguración CTEM

El passat cap de setmana del 9 i el 10 de novembre, en l’aulari i la sala Darwin del Campus universitari de Burjassot, va tindre lloc el II Congrés d’àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic (CTEM) de la Comunitat Valenciana. Amb el lema en 2018, “STEM per a la ciutadania”, l’objectiu d’aquest congrés era donar a conéixer al professorat de tots els nivells educatius les innovacions i experiències didàctiques amb enfocament STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). El lema del congrés emfatitza la seua dimensió social i inclusiva, en vincular el coneixement científic amb el pensament crític que permet a la ciutadania decidir i actuar amb responsabilitat.

L’organització de l’esdeveniment educatiu ha sigut a càrrec dels assessors i assessores de formació d’àmbit científic, tecnològic i matemàtic, tant del CEFIRE específic CTEM, com dels CEFIRE territorials de tot l’àmbit autonòmic. El congrés va ser inaugurat per Pedro Sigler Biscaí, subdirector de Formació del Professorat, al qual acompanyava part del seu equip i els directors i directores de la xarxa CEFIRE. També es va comptar amb la presència, en la taula inaugural, d’Olga Camps, regidora d’educació de l’Ajuntament de Burjassot i de Jordi Solbes Matarredona, director del departament de Didàctica de les Ciències Experimentals de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

Al llarg dels dos dies, es van desenvolupar activitats variades amb una àmplia participació dels assistents, més de 400 en total. Entre les activitats més destacades, sis conferències plenàries, quatre espais de debat simultanis, quatre espais de xarrades d’experts, una fira científica amb més de 30 expositors, una exposició de matemàtiques i cinc sessions paral·leles de comunicacions per part del professorat.

La clausura va comptar amb la presència del Secretari Autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler Gracia, que va destacar el treball conjunt del professorat de diferents matèries i diferents nivells educatius, centrant el debat de l’educació en qüestions que beneficien a la totalitat de la ciutadania.

Aquest congrés és el penúltim dels programats per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, dins del cicle de congressos per a professorat que s’ha desenvolupat al llarg de l’any 2018.