Prop de 350 dones de Burjassot han rebut classes gratuïtes de defensa personal des de 2009

5 febrer 2018|Burjassot

Defensa Personal datos

Arriben a les dependències de la Policia Local nervioses, amb ganes d’aprendre i disposades a deixar-se ensenyar pels professionals de la Policia Local de Burjassot, experts en defensa personal. Volen aprendre a defensar-se davant una possible agressió, poder reaccionar i no quedar-se paralitzades i donar la veu d’alarma quan puguen escapar del seu agressor.

Parlem de les prop de 350 dones de Burjassot que, des de l’any 2009, han tingut l’oportunitat d’aprendre nocions bàsiques de defensa personal, de manera totalment gratuïta, per a poder reaccionar davant una possible agressió. Dones majors de 18 anys, empadronades en el municipi que, guiades pels propis policies locals, realitzen el curs amb la major de les atencions i ho aprofiten d’una manera clara ja que l’interès que posen en les classes és digne d’esment.

La iniciativa de realitzar aquests cursos, com s’ha assenyalat, gratuïts, sorgia en l’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria de Policia i Seguretat Ciutadana, dirigida per Manuel Pérez Menero. Des de la regidoria s’atenia així, d’una banda, a les peticions i suggeriments de les dones de Burjassot que sol·licitaven aquesta formació per a poder estar preparades i reaccionar davant una possible agressió i, per l’altre, a l’interès propi del Consistori per ajudar en tot el possible a la ciutadania, implicar-se de ple en els seus suggeriments i peticions i, a més, obrir el servei de la Policia Local, una mica més si cap, per a posar-ho al seu servei.

Després de proposar-ho dins de la plantilla de la Policia Local, els agents experts en la matèria es van brindar a donar les classes; classes que van començar en la sala polivalent de la Piscina Coberta per a, una vegada acabades les obres de les noves dependències de la Policia Local, en la Plaza Gómez Ferrer, 4, traslladar-se a aquestes instal·lacions on es disposa d’una sala preparada per a poder impartir les citades classes. 

En aqueixa sala, el pròxim mes de febrer començarà l’IX Curs de Defensa Personal per a dones de Burjassot; curs que encara té obertes les inscripcions, que poden realitzar-se en les pròpies dependències de la Policia Local, de dilluns a divendres de 9 a 15 hores, personant-se en les mateixes i preguntant per la responsable del grup de Violència de Gènere.