Tres jornades de donació de sang, al novembre, a Burjassot

4 novembre 2022|Burjassot

Des de 07/11/2022 fins a 08/11/2022

Amb el lema de la campanya “Fes-te donanter. La xarxa més social”, el Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana farà parada a Burjassot, fins a tres ocasions al novembre, amb l’objectiu d’omplir de gom a gom els depòsits de sang procedent de les venes solidàries de la ciutadania.

Amb la col·laboració de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Burjassot dirigida per Isabel Mª Mora, la primera jornada de donació de sang serà dilluns que ve 7 de novembre i el punt de donació s’instal·larà en la Sala d’actes de la Casa de Cultura, entre les 9.30 h i les 13.30 h. A la vesprada, entre les 17 h i les 20.30 h, el punt de donació es traslladarà a la planta baixa del Consistori.

Els ciutadans i ciutadanes de Burjassot també podran apropar-se a donar la seua sang per a continuar engrossint els bancs dels hospitals d’aquest fluid vital, dimarts que ve 8 novembre, en aquest cas, al Centre d’Especialitats de Burjassot (carrer Beniferri), al costat del Mercat Municipal L’Almara. L’horari de donació serà de 17 h a 20.30 h. L’última cita amb la solidaritat de color roig tindrà lloc el dilluns 14 de novembre, de 16.30 h a 20.30 h en el Centre de Salut de Rubert i Villó.

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana recorda a les persones que vulguen debutar aportant les seues gotes de solidaritat que, per a la donació de sang, no és necessari acudir en dejú. Per contra sí que es requereix pesar com a mínim 50 quilos, tindre almenys els 18 anys complits i no més de 65 i, en general, gaudir d’una salut normal. No obstant això, prèviament a la donació, un facultatiu realitza un test bàsic a la persona a partir del qual s’assegura la donació o es recomana no realitzar-la.