Ciutadans i ciutadanes de Burjassot, models per un dia en la VII Passarel·la per la Igualtat de Tyrius

8 maig 2018|Burjassot

Pasarela Igualdad

Una trentena de models, entre homes i dones i entre xiquets i xiquetes, van desfilar en la VII Passarel·la per la Igualtat, organitzada com per seté any consecutiu per l’Associació de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius de Burjassot, en col·laboració amb la regidoria de Polítiques d’Igualtat i a través d’Espai Dona, dirigida per Lluna Àrias.

El Tívoli, convertit en passarel·la de moda, va acollir en la vesprada del passat dijous aquest esdeveniment que pretén visibilitzar la necessitat d’una igualtat real entre homes i dones, sense importar sexe, cànons estètics, professió, salari, ocupació o modes. Aqueixa és la idea que va voler reivindicar la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias, durant la seua intervenció, a més de reivindicar com a treball real, com ho és qualsevol altra ocupació, el treball que durant generacions han exercit tantes i tantes dones, en l’àmbit de la llar. Prèviament a la intervenció de la regidora, Antonia Pérez, secretària de Tyrius Burjassot, va donar la benvinguda a tot el públic present en el pati de butaques del Tívoli, excusant l’absència d’Emilia Valencia, qui no va poder assistir a causa d’un imprevist familiar.

I després de les intervencions, va arribar va començar a sonar la música mentre Amparo Pastor, component de Paraules i Dones, presentava a tots i totes les models que van anar desfilant per la passarel·la. Entre ells, nombroses sòcies de Tyrius; xiquets i xiquetes amb molt estil; tot el grup d’alumnes del Taller de Tall i Confecció, que van desfilar amb els seus propis dissenys i acompanyats de la seua professora; el regidor de l’Ajuntament de Burjassot, David Sánchez i, finalment, l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui ja s’ha convertit en un model habitual de Tyrius i, en aquesta ocasió i per tercer any consecutiu, s’ha volgut sumar a aquesta passarel·la diferent, en la qual no s’enalteix la bellesa física sinó la igualtat en majúscules, de sport o de gala.

La Passarel·la va estar amenitzada amb dues actuacions dels ballarins Paco i Lucía. Per part seua, Espai Dona va aprofitar l’esdeveniment per a repartir entre els assistents la publicació que recull els relats guanyadors del Concurs de Narrativa Isabel de Villena en les seues edicions de 2015 a 2017.