Comença el curs per als Programes Formatius de Qualificació Bàsica, impartits per CEMEF

15 setembre 2022|Burjassot

Inicio PFCB 2

La Sala d’Actes del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado ha albergat la inauguració del curs 2022-2023 dels quatre Programes Formatius de Qualificació Bàsica (*PFCB), gestionats per l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Educació i impartits a través de CEMEF SLU, l’empresa de titularitat pública del Consistori per a la Formació i l’Ocupació. Els PFCB estan dirigits a joves d’entre 16 i 21 anys, que no han obtingut el títol de Graduat en ESO.

La inauguració del nou curs acadèmic ha comptat amb la presència de l’alcalde de Burjassot, Rafa García i de la regidora d’Educació, Manuela Carrero. L’Alcalde ha desitjat sort als nous alumnes i els ha instat a “aprofitar aquesta oportunitat de formació que tenen per davant. En CEMEF comptem amb un equip de professionals amb molta experiència que us faran el camí fàcil però l’esforç ha de ser vostre. Ara teniu l’oportunitat de rebre una formació que, amb tota seguretat, es traduirà en un benefici per a vosaltres a l’hora d’accedir a un lloc de treball, a un ofici o, per què no, a continuar estudiant per a ampliar la vostra formació i coneixements en el camp que us interesse”.

El curs 2022-2023 que ara comença inclou quatre especialitats formatives: lampisteria, soldadura, tèxtil i cuina, amb un total de 60 alumnes que, durant nou mesos, rebran una formació teòrica i pràctica amb la finalitat d’aconseguir el certificat de professionalitat de nivell 1 de l’especialitat triada. A més, aquests programes compten amb un mes de pràctiques no laborals en empreses, en les quals els alumnes tindran contacte directe amb la realitat del món laboral.

Els PFCB constitueixen una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l’alumnat que ha abandonat l’ensenyament reglat sense haver aconseguit els objectius previstos en l’Educació Secundària Obligatòria. L’objectiu d’aquests cursos és el d’afavorir la inserció laboral i la reincorporació educativa de l’alumnat, reduint les seues dificultats d’accés a un lloc de treball, a través de l’aprenentatge d’un ofici i de l’adquisició d’actituds i hàbits laborals.

Els joves d’entre 16 i 21 anys que no tinguen el graduat en ESO i desitgen rebre aquest tipus de formació poden acudir a CEMEF (Carrer Mare de Déu dels Desemparats, 26) davant la possibilitat que existisquen places lliures o vacants.