Comença a Burjassot el curs 2020/2021 per als Programes Formatius de Qualificació Bàsica

21 setembre 2020|Burjassot

Cursos PFCB
Cursos PFCB

Impartits des de CEMEF SLU, l’empresa pública de l’Ajuntament de Burjassot, els Programes Formatius de Qualificació Bàsica (PFQB), dirigits a joves d’entre 16 i 21 anys que no han obtingut el títol de Graduat en ESO, han començat hui (21-09-2020) la seua activitat acadèmica per al curs 2020/2021, en el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado.

En el primer dia de classe i mentre atenien les primeres indicacions del professorat centrades en l’inici del curs i en les mesures sanitàries que s’han de seguir, els alumnes han rebut la visita de bona part de l’equip de Govern. L’alcalde de Burjassot, Rafa García, juntament amb les regidores d’Educació, Benestar Social i Promoció d’Ocupació, Manuela Carrero, Yolanda Andrés i Rosa Coca, respectivament i els regidors de Serveis Municipals, Manuel Pérez Menero, i de Governació, Juan Gabriel Sánchez, han volgut donar la benvinguda a l’alumnat la formació del qual es prolongarà fins al mes de juny de 2021.

García ha volgut remarcar “la importància d’aquesta mena de formació a l’hora d’accedir a un lloc de treball en el futur pròxim de manera que vull demanar-vos que us esforceu i que aprofiteu el temps i els coneixements que rebreu al llarg del curs. Ja són diverses les promocions que s’han format amb els PFQB i em consta que, gràcies a ells, molta gent que com vosaltres s’ha format amb ells, ha pogut accedir posteriorment a un lloc de treball. Molt d’ànim i ja sabeu tant els professors com a l’Ajuntament us ajudarem en tot el que puguem”.

Enguany, els PFQB compten amb quatre especialitats formatives: lampisteria, soldadura, jardineria i cuina, amb un total de 60 alumnes que durant nou mesos rebran una formació teoricopràctica amb la finalitat d’aconseguir el certificat de professionalitat de nivell 1 de l’especialitat triada. A més, estos programes compten amb un mes de pràctiques no laborals en empresa, en les quals l’alumnat tindrà contacte directe amb el món laboral real.

Els programes formatius de qualificació bàsica constitueixen una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l’alumnat que ha abandonat l’ensenyament reglat sense haver aconseguit els objectius previstos en l’Educació Secundària Obligatòria. L’objectiu d’aquests cursos és el d’afavorir la inserció laboral i la reincorporació educativa de l’alumnat, reduint les seues dificultats d’accés a un lloc de treball, a través de l’aprenentatge d’un ofici i de l’adquisició d’actituds i hàbits laborals.