Continguts i material infantil perquè els més menuts suporten millor el confinament

26 març 2020|Burjassot

recursos infantiles

Segons dades oficials del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, actualment a Espanya existeixen set milions de menors de 15 anys els quals es troben, des de fa dues setmanes, confinats a casa per la crisi del coronavirus.

Si per a la població adulta ja resulta complicada aquesta situació, encara ho és més per als més menuts de la casa, ja que molts no acaben d’entendre el que succeeix, els envaeix l’avorriment o el tedi davant tantes hores a casa o tenen massa energia per a cremar entre quatre parets.

Per a alleujar els efectes secundaris del confinament sobre la població infantil i amb la voluntat d’oferir als pares, mares o responsables dels xiquets i xiquetes, eines i recursos per a gestionar de la millor manera possible el temps dels seus menuts durant la quarantena, al marge de les seues obligacions acadèmiques, des de l’Ajuntament de Burjassot s’ha recopilat una bateria de material infantil, lúdic i didàctic:

iCuadernos: els mítics quaderns Rubio han tornat renovats i convertits en aplicacions perquè els més xicotets de la casa s’ho passen bé mentre aprenen.

Thinkrolls 2: aquesta aplicació mòbil ofereix més de dos centenars de trencaclosques per a xiquets d’entre 3 i 9 anys amb la finalitat que milloren la resolució de problemes, la memòria i les habilitats cognitives.

Jo mataré virus por ti: la il·lustradora Lyona ha penjat en el seu perfil de Twitter una làmina per a acolorir en la que es recorda als xiquets la importància de llavar-se les mans.

Little Smart Planet Pro: aquesta aplicació educativa tirarà una mà als més menuts a l’hora de repassar les assignatures d’anglés, matemàtiques i llengua de tots els nivells de primària.

El dossier de Maeva Young: el segell editorial juvenil Maeva Young ha alliberat un dossier per als més joves compostos per nombroses activitats, jocs i manualitats.

Jugar amb plastilina casolana: als xiquets i xiquetes els encanta la plastilina, però si no tenim a mà, sempre podem crear-li-la amb uns pocs ingredients que potser tenim per casa; una activitat en la qual també es podria incloure als adults com a ajudants.

EduClan: Des d’RTVE es posa a la disposició dels més xicotets un ampli catàleg de continguts educatius, digitals i gratuïts, amb els quals no perdre el ritme de les classes que han quedat interrompudes.

Tot anirà bé, des de la meua finestra: va sorgir a Itàlia, a l’inici de la crisi del coronavirus, aquesta iniciativa que proposa ajuntar-se, adults i xiquets a casa, per a dibuixar un arc de Sant Martí amb un missatge esperançador sobre l’eixida d’aquesta crisi sanitària i, després, penjar-ho en la finestra de la llar.

Contacontes online: l’editorial sevillana de contes, literatura infantil i juvenil Babidi-Bú ha organitzat, fins al 30 d’abril, un calendari amb contacontes per a amenitzar la quarantena dels més menuts de la família. Un total de 38 autors i autores tenen una cita a les 19.00 (dissabtes a les 12.00) a través del seu compte de Facebook per a interactuar amb tota la família, narrar les seues obres i presentar als seus protagonistes.

Més contacontes: recopilació de diferents narradors que han posat en la xarxa nombrosos contes, narrats i interpretats, per a gaudir al costat dels més menuts.