Corchete i Cabré vencen en el X Gran Premi de Marxa en Ruta “Ciutat de Burjassot”

11 gener 2022|Burjassot

Campeonato Marcha en Ruta enero 2022

L’atleta olímpic de Torrevieja, Luis Manuel Corchete, s’ha alçat com el triomfador del X Gran Premi de Marxa en Ruta ‘Ciutat de Burjassot’, organitzat pel Club d’Atletisme Els Sitges i celebrat dissabte passat 8 de gener, en la qual ha sigut la primera prova del calendari oficial de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme.

Corchete ha revalidat, a més, el seu títol autonòmic en la prova de 20 km en ruta amb un temps d’1.26:00 , en la qual va realitzar tota una exhibició de superioritat, mantenint-se en primera posició des del primer metre fins a l’últim. Jorge López de la Cueva, atleta de l’Hospitalet, va acabar segon, després de protagonitzar una cavalcada de més de 10 km amb Eloy Hornero (que es va retirar en el km 17 quan avantatjava a López en dos minuts). Finalment, set minuts darrere de Corchete entrava López de la Cueva, format en la pedrera del C. A. Els Sitges, en segona posició de la general (1.33:15). El podi el completava José Ignacio Aledo, del Playas de Castellón (1.34:53). El quart classificat, no obstant això, també s’alçava amb un dels premis més valorats de la vesprada, l’incombustible Miguel Ángel Carvajal batia el rècord d’Espanya M55 en 20km.

També la prova de dones va tindre una clara protagonista que va marcar distàncies amb totes les seues rivals des del primer moment. La marxadora del Playas de Castellón, Andrea Cabré, va completar les 20 voltes al circuit d’1 km en 1.47:13. En el podi la va acompanyar Zaira Zafra (C.A Vila-real), que va acabar amb un temps de 2.15:39, després de la retirada de Blanca Micó, i l’absència de l’orensana Carmen Escariz.

Més renyida va estar la prova dels 10 km, en la qual els atletes del València CA van liderar l’escamot amb Joan Querol i Teo Pérez al capdavant, seguits molt de prop per les dones, María Dolores Marcos (Millenium Torrevieja) i la joveníssima Sub18 Laura Ríos (València CA. Finalment, Querol (48:20) i Pérez (50:54) van corroborar la seua hegemonia, mentre que el veterà marxador del CA Safor-Teika, Antonio Ferrer (53:30), va ser tercer. A més, Querol aconseguia la mínima per a l’Europeu de Jerusalem Sub18. Per part seua, María Dolores Marcos (51:43) i Laura Ríos (53:23) van ser escortades en el podi absolut de la prova per Claudia Ventura, del Playas de Castellón (54:00).

Per categories, gran protagonisme de les marxadores del club amfitrió, amb victòria de María Muñoz en sub20 (57:10), seguida de Claudia Sánchez, del C.A Elx (57:14). En sub18, la local Emma Almenar aconseguia el tercer lloc (54:35) precedida per Claudia Ventura i Laura Ríos. El màster femení era per a Mª Dolores Marcos, acompanyada per Eva Pérez, del Lleida UA (54:15) i d’Isabel Huertos, de Redolat Team (59:25). Encara que la major ovació va ser per a la Màster 65, Catherine Duhig qui va cobrir els 10 km en 1.06:45.

En homes, Joan Querol, Teo Pérez i Carlos Boix, tots del València C.A, van ser els campions autonòmics sub18, mentre que en categoria màster van pujar al podi Antonio Ferrer, del CA Safor-Teika (53:30), Juan Cristóbal Díaz, del CA Gandia (57:19) i Juan Pedro Segura, de Millenium Torrevieja (1.00:22).

La marxadora del València C. A, Sara Sospedra (26:06), una altra de les atletes que foren pupil·les d’Eduardo L. Gómez en el CA Els Sitges, amb tan sols 14 anys, no sols es va imposar en la seua categoria sinó que va ser la vencedora absoluta de la prova de 5km amb quasi un minut de diferència sobre el segon classificat, Rubén Silvestre, del Playas de Castellón (27:05). Sheila Rillo, de Alcampo Scorpio 71, de Saragossa (27:13) i Laia Miralles, del Pratenc AA, de Catalunya (27:51) van ser segona i tercera respectivament en dones; i José Marín, del CA Safor-Teika (27:43); i Mario Alonso, del CA Torrent (27:49), en homes.

En la prova de 3 km (sub14), exhibició de Gabriel González, de Élite Sport, de Saragossa (15.56) i la promesa local, la xicoteta de les Almenar, Carla, qui va traure mig minut de diferència a la segona i tercera classificades, Laura Sánchez (CA Silla) i a Andrea Renau (Playas de Castellón) Daniel Diago (València CA) i Álex García (Diputació de Castelló) completaven el podi masculí.

Els més menuts (sub12, sub10 i sub8) van tancar la competició amb victòria d’Arnau Miralles (Pratenc AA), de Catalunya, seguit de Nissrine Mabroki (Millenium Torrevieja) i Melani Alexandra (Millenium Torrevieja).