De gener a abril, 462 intercanvis bibliogràfics en el Mercat del Bescanvi

3 maig 2019|Burjassot

Libros

El Mercat del Bescanvi de Llibres continua consolidant-se com una de les activitats per a la promoció de l’hàbit lector més demandades per la ciutadania de Burjassot. L’últim dijous de cada mes, l’Equip de Biblioteques Municipals obri aquest Mercat on l’article estrela és el llibre i en el qual l’única moneda és el bescanvi, l’intercanvi. Els ciutadans o ciutadanes acudeixen al Mercat del Bescanvi amb llibres propis que, pel motiu que siga, ja no volen tindre a casa. Allí els depositen i, a canvi, trien i es porten a casa els llibres que troben en el Mercat i que són del seu interés, podent-se portar el mateix nombre d’unitats que les que depositen en el Mercat.

Així, en el que portem d’any, entre gener i abril, o cosa que és el mateix, en les quatre primeres edicions del Mercat del Bescanvi, s’ha realitzat un total de 462 intercanvis bibliogràfics. Aquests quasi cinc-cents intercanvis han sigut tant de literatura infantil i juvenil com de literatura per a adults, incloent tot tipus de gèneres, com són novel·la, assaig, teatre, poesia, autoajuda, cuina, etc…

El Mercat del Bescanvi permet, d’una banda, adquirir cada mes noves lectures a cost zero i, per una altra no menys útil, ampliar l’espai en la llar alliberant-lo d’aquells llibres que ja no es necessiten però que poden ser de l’interés d’altres lectors.