Decauen les principals restriccions en la Comunitat Valenciana, a partir del 22 de febrer

21 febrer 2022|Burjassot

final restricciones

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat, en el matí del dilluns 21 de febrer, la fi de les principals restriccions sanitàries existents en la Comunitat Valenciana, a partir d’aquest dimarts 22 de febrer. Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual ha sigut acordada la supressió de les principals restriccions vigents, excepte l’ús de la mascareta en interiors i quan no siga possible mantindre la distància de seguretat, i la prohibició de fumar en terrasses.

Així, a partir de les 00.00 h del dimarts 22 de febrer, decau l’exigència del passaport COVID en tots els establiments, excepte en les residències i els centres socials per a protegir la població més vulnerable. En aqueix sentit, el president ha assenyalat que sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana l’autorització per a mantindre aquesta mesura a partir del 28 de febrer, data fins a la qual ja havia sigut autoritzada.

Així mateix decau també la limitació de deu comensals màxim per taula, i la separació de metre i mig entre les taules dels locals d’hostaleria.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha assenyalat que, després de 700 dies des de l’inici de la pandèmia, comença un nou temps en el qual la vacuna, mascareta i sentit comú seran les tres principals defenses. Així mateix, es mantindrà especial vigilància sobre la COVID persistent i sobre els efectes de la malaltia i la pandèmia sobre la salut mental.