Desenes de docents assisteixen al curs de formació sobre educació inclusiva

4 desembre 2017|Burjassot

Educación inclusiva

Com un dels primers actes programats en la I Setmana “Burjassot, Ciutat Educadora”, impulsada des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, que dirigeix la regidora Laura Espinosa, el Saló d’Actes del Centre Socioeducatiu Díaz Pintado del municipi va acollir, dilluns passat, dia 27, a diverses desenes de docents que s’havien apuntat al curs de formació sobre educació inclusiva.

La regidora d’Educació, Laura Espinosa, va donar la benvinguda a tots els assistents al curs i va ser l’encarregada de presentar a Juan Manuel Escudero Muñoz, catedràtic de Didàctica en la Universitat de Múrcia i expert en matèria d’educació inclusiva. Va ser ell qui va oferir una ponència marc sobre aquest assumpte per a, a continuació, donar pas a una sèrie de tallers simultanis sobre diferents metodologies d’inclusió educativa.

Mª Luisa Romero va estar a càrrec del taller “Programa Tutoria entre Iguals (TEI)”, Javier Torregrosa va impartir el taller sobre “Aprenentatge Servei (APS)”, mentre que Esther Roca va guiar als presents en el taller “Grups Interactius (GI)”. Cada persona va poder escollir en el taller en què més li interessava participar.

La jornada formativa tenia com a objectius promoure un espai de coneixement i debat sobre la importància de treballar de manera inclusiva en els centres educatius, proporcionar estratègies per a promoure la inclusió de tot l’alumnat, així com dotar d’eines al professorat per a la incorporació d’aquestes metodologies en l’aula i en els centres educatius de Burjassot.

El curs va ser seguit per professorat tant de Burjassot com d’altres municipis, tècnics municipals i altres professionals de la comunitat educativa.