Dia de la Dansa 2022, a Burjassot…amb la dansa que proposa Espai La Granja

21 abril 2022|Burjassot

Des de 29/04/2022 fins a 29/04/2022

Día de la Danza 29-04-2022

Divendres que ve 29 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa i a Burjassot se celebrarà amb molta dansa, gràcies a la programació que ha preparat Espai La Granja, l’espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts en viu (Institut Valencià de Cultura), la seu de la qual es troba al costat de l’auditori de la Casa de Cultura del municipi.

Des del seu assentament a Burjassot, un dels objectius d’Espai La Granja, que fins i tot ha adoptat el nom del parc municipal al costat del qual està situat, és donar-se a conéixer a la ciutadania de Burjassot, a les seues associacions i entitats culturals i establir contacte directe amb la població a través de la programació de cursos, experiències, actuacions o, en aquest últim cas, tota una jornada de portes obertes, la del pròxim 25 d’abril, i moltes activitats obertes al públic i a l’aire lliure per a celebrar el Dia de la Dansa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea de Cultura.

La primera activitat, dirigida a tot el públic que vulga participar, consistirà en un enregistrament audiovisual sobre la memòria al voltant del ball. S’instal·larà un set d’enregistrament de vídeo perquè les persones que visiten Espai La Granja durant la jornada, entre les 10 h i les 20 h, puguen explicar una experiència destacada de la seua vida relacionada amb el ball. Aquell dia que es va fer de dia en la pista, per exemple, el bolero amb el qual li va traure a ballar el seu futur marit o dona, l’explosió d’adrenalina d’aquell *temazo, els balls en les reunions familiars…qualsevol experiència o sensació relacionada amb la dansa, el ball i el moviment serà benvinguda. Les persones que vulguen deixar el seu testimoniatge podran fer-ho acostant-se a Espai La Granja (carrer Pintor Goya, 4, al costat de l’Auditori de la Casa de Cultura).

A la vesprada, de 17 h a 19h al Parc de la Granja, tindrà lloc el taller participatiu Hàbitat, de la mà del col·lectiu Hort-Art. Es tracta d’un taller de creació col·lectiva que proposa una acció per a “ocupar” diferents espais del parc de La Granja a través de la dansa en un procés d’investigació sobre noves formes de veïnat i proximitat, potenciant en tot moment la presència del cos. Per a participar en aquesta suggeridora experiència, únicament serà necessari vestir roba còmoda ja que el col·lectiu Hort-Art proporcionarà als participants el material que s’utilitzarà durant el taller i el recorregut pel parc. Aquest taller està dirigit a un grup aproximat de 30 persones de qualsevol edat.

Per a finalitzar la jornada sense deixar de dansar, la plaça de l’auditori de la Casa de Cultura albergarà una revetla popular diferent amb l’actuació dels valencians Fantuka. De 19 h a 20.30 h, la jove formació oferirà una selecció de temes caracteritzats pel seu potencial ballable. Des d’Amy Winhouse fins The Beatles, recreant-se amb Daft Punk, James Brown o la reina de la discoteca, Donna Summer. Durant una hora i mitja, els huit components de Fantuka acompanyaran la rotunda veu de la solista Sandra Bueno en una vesprada en la qual el principal objectiu serà divertir-se i el segon i igual d’important…ballar.