Dues noves exposicions pictòriques en la Casa de Cultura de Burjassot

23 juny 2017|Burjassot

Des de 26/06/2017 fins a 07/07/2017

Expo Las líneas de mis sueños

Del 26 de juny al 7 de juliol, la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura de Burjassot albergarà dues noves exposicions plàstiques. Cadascuna de les ales de l’àmplia sala municipal estarà dedicada a una exposició diferent. D’una banda, l’artista burjassotera María Navarro Pitarch (M.Pitarch) presenta la seua exposició sota el títol “Las líneas de mis sueños”, una mostra en la qual barreja olis amb escultures en ceràmica. Infermera de professió, jubilada i amant de les Arts Plàstiques en general, M. Pitarch es defineix com una autodidacta que ha anat aprenent la tècnica durant anys, però que, sobretot, crea per amor a l’art. En “Las líneas de mis sueños” hi haurà cabuda, tal com ella ha explicat, “una mica de tot, bodegons, paisatges, marines, menines i diferents figures fetes en ceràmica, etc.”. És la segona vegada que M. Pitarch exposa en el seu poble, doncs ja ho va fer l’any 2000, aquella vegada en el Centre Cultural Tívoli.

D’altra banda, Maribel Granell presenta “Records”, una col·lecció pictòrica amb la qual vol rendir un merescut homenatge al seu pare, l’artista Ángel Granell Trenco. Així, la mostra “Records” arreplega una àmplia col·lecció de pintures totes elles realitzades pel pare de Maribel, al llarg de la seua vida. Entre els quadres escollits, hi ha clarobscurs, paisatges, marines, retrats, racons d’Espanya i també llenços amb imatges emblemàtiques de Burjassot com el Pati de Sant Roc o el Teló del Círculo Católico.

Nascut a Montcada el 30 de setembre de 1918, Ángel Granell Trenco va tenir una estreta relació amb Burjassot posat que la seua esposa era natural del municipi i en ell va viure en família durant anys. Des de la infantesa, Ángel va demostrar una habilitat excepcional pel dibuix. En el col·legi, en l’institut, durant els seus estudis de Magisteri i en el seu temps lliure, sempre realitzava bons treballs. Però quan es va casar, la necessitat de portar endavant a una família li va impedir continuar realitzant aqueixa activitat que tant li agradava. Va ser quan es va jubilar, quan la va reprendre. En la seua joventut, els seus primers treballs de dibuix van ser clarobscurs i dibuixos tècnics. Sempre autodidacta, encara es conserven les làmines que li van servir de base per a aprofundir en les tècniques. Va acabar emprant la tècnica d’aquarel·les i una mica de decoració de rajoles valencianes, de les quals la família solament conserva els treballs previs.

Ambdues exposicions es podran visitar del 26 de juny al 7 de juliol. Del 26 al 30 de juny, l’horari de visita serà de 8 a 21 h, mentre que del 3 al 7 de juliol, l’horari serà de 8 a 14 h. La inauguració d’ambdues mostres tindrà lloc el dilluns 26 de juny, a les 19 h.