L’alcalde de Burjassot, Rafa García, present en la inauguració del Museu Història Natural de la Universitat de València

15 febrer 2018|Burjassot

Inauguración Museo Natural

El Campus de Burjassot de la Universitat de València ha acollit aquest matí la inauguració de Museu Història Natural M[UV]HN. Un acte al que l’alcalde de Burjassot, Rafa García, no ha faltat i en el qual ha acompanyat al rector de la Universitat, Esteban Morcillo, al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, així com a la resta d’autoritats i catedràtics, professors i alumnes del Campus.

A més de tenir com a objectiu el de reunir en un únic espai els elements més rellevants dels seus 32 col·leccions científiques, el M[UV]HN serà també un espai de recerca i formació per a la comunitat universitària i el públic en general. L’adreça del museu està provisionalment a càrrec d’Anna García Forner, que ha sigut l’encarregada d’explicar i guiar als assistents en la petita visita que s’ha realitzat a una de les parts del museu.

La major part de fons procedeixen de l’antic Museu de Geologia de la Universitat. Alguns d’aquests exemplars formaven part del Gabinet o Museu d’Història Natural de la Universitat de València, que va albergar el patrimoni científic de la Universitat des de la segona meitat del segle XIX fins que un incendi al maig de 1932 ho va destruir. La peculiaritat de ser un Museu Universitari radica que els exemplars exposats suposen una fracció molt xicoteta respecte als fons en general que custodia la pròpia institució.

Amb una superfície de més de 900 metres quadrats, l’edifici consta de dues plantes al servei dels tres principis bàsics d’un museu: exposició, docència i recerca. En la planta baixa, es presenten les exposicions permanents i especialitzades en tres espais.