L’Alcalde de Burjassot serà reconegut com a Promotor del Bon Tracte a la Infància en l’II Congrés Mundial sobre Infància i Adolescència

18 novembre 2019|Burjassot

CIPI

El Consell Independent de Protecció de la Infància (*CIPI), l’Associació Infància, Cultura i Educació (AICE) i l’Associació Promoció de Paz A.B.P., en el marc del Projecte Internacional “Gira per la Infància 2019”, es troben celebrant l’II Congrés Mundial sobre Infància i Adolescència que, en 2019, se centra en “La Convenció sobre els Drets del Xiquet, a debat 30 anys després”.

Aquesta trobada a escala mundial constitueix una gran aposta de nombroses entitats socials i acadèmiques per a presentar propostes pràctiques i resultats d’investigacions que contribuïsquen a la revisió de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, trenta anys després de la seua proclamació. Així, al llarg de mes i mig i, durant 120 hores retransmeses en streaming, el Congrés haurà recorregut set països de tres continents, incorporant la participació activa de xiquets, xiquetes i adolescents i de diversos experts de reconeixement mundial, entre ells membres del Comité de Drets del Xiquet de Nacions Unides.

El congrés, que en la seua seu final de Tetuan-el Marroc, coincidirà amb la data del 30 aniversari de la Convenció sobre els Drets del Xiquet estarà considerat com un esdeveniment científic i acadèmic de màxim nivell, en el qual participaran experts de més de vint nacionalitats, amb traducció simultània en àrab i espanyol. Serà en aquest context, el 20 de novembre, on l’Alcalde de Burjassot, Rafa García, serà reconegut com a Promotor del Bon Tracte a la Infància, juntament amb Mohamed Idaomar, Alcalde de Tetuan i Karina Marisol Heredia Guzmán, Vice-alcaldessa de Vila d’Álvarez (Mèxic). Serà el Vicepresident de l’ONU qui farà, en primera persona, aquest reconeixement a Rafa García i a la resta d’autoritats.

Cal destacar també que, a causa del compromís del municipi de Burjassot envers la preservació dels Drets de la Infància i l’Adolescència, d’aquest Congrés eixirà el germen per a la creació en el municipi d’un centre de referència internacional del Programa de Ciutats Promotores del Bon Tracte i Participació Infantil, a partir de l’any 2020. Es tractarà d’un curs, amb caràcter de màster universitari, que comptarà alternarà la docència en línia amb les classes magistrals per part de docents de prestigi internacional en l’àmbit de la infància i l’adolescència.

Burjassot va acollir, a l’octubre de 2018, l’inici de la Gira per la Infància i l’I Congrés Mundial sobre Infància, Adolescència i Joventut i també va ser distingida com a Ciutat Ambaixadora de la Gira per la Infància 2017. Aqueix mateix any, Burjassot va ser triada pels components de la Gira per la Infància 2017 com a “Ciutat Responsable amb la Infància 2017”, un reconeixement que el municipi va rebre el 20 de novembre de 2017, Dia Internacional dels Drets del xiquet, després que Burjassot fora votada majoritàriament pels 25 països que formaven part de la Gira i pel Consell Independent de Protecció de la Infància (CIPI).