L’alumnat de Cultura Audiovisual de l’IES Vicent Andrés Estellés exposa els seus ‘Diàlegs Fotogràfics’

25 gener 2024|Burjassot

Expo IES Estellés enero 2024

En l’IES Vicent Andrés de Burjassot hi ha molt d’art. Al llarg del primer trimestre del curs, els alumnes de Cultura Audiovisual de 1r de Batxillerat han estat treballant en equip sobre les possibilitats de la fotografia com a llenguatge, servint-se d’eines i tècniques com l’escala de plans, l’angulació de la càmara o la composició. A més, han aprofundit en les possibilitats tècniques de les càmeres fotogràfiques, utilitzant la distància focal o il·luminant les seues escenes amb finalitats expressives.

Així mateix, l’alumnat també ha investigat i compartit opinions i conclusions, a l’aula, sobre l’obra de fotògrafs i fotògrafes de reconegut prestigi com László Moholy-Nagy, John Heartfield, Man Ray, Ansel Adams, Henri Cartier-Bresson i Ouka Leele i, sobretot, sobre les possibilitats creatives de l’objecte surrealista.

Conjuminant tot este aprenentatge, els joves han realitzat unes sèries de fotografies en les quals han pogut aprofundir en les possibilitats tècniques i expressives, presentant uns projectes personals que les seues màximes eren l’experimentació i la llibertat creativa. Tot este procés ha cristal·litzat en una exposició artística que es pot contemplar en el vestíbul de l’institut sota el títol ‘Diàlegs entre l’experimentació i l’inconscient: fotografies surrealistes’.