L’art ix al carrer a Burjassot amb la mostra “Acció i reacció”, que penjarà de les façanes de la Casa de Cultura

5 novembre 2020|Burjassot

Expo Acción y reacción
Expo acción y reacción
Expo Acción y reacción

De les parets de la Sala d’Exposicions, el lloc habitual per a les arts plàstiques a Burjassot, a les façanes de la pròpia Casa de Cultura. El cas és mostrar-se, siga on siga, i si és a l’aire lliure, donades les pandèmiques circumstàncies d’aquesta tardor, doncs millor que millor. L’art es mou, la cultura es fa externa i els ciutadans i ciutadanes podran apreciar-lo, mentre passegen pel carrer.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Javier Naharros, presenta l’exposició “Acció i reacció”, la primera programada després d’aquests mesos protagonitzats per l’esclat de la pandèmia, el confinament, la desescalada i les continuades i diverses recomanacions sanitàries. La mostra, signada per Carlos Enrique Rojas, penjarà a partir del divendres 6 de novembre, de les façanes de la Casa de Cultura del municipi, concretament de la façana del carrer Mariana Pineda i de la de Pintor Goya. Es podrà contemplar, quantes vegades es vulga, per no necessitar d’horari de visita, fins a finals d’enguany.

Segons les pròpies paraules de l’autor, Carlos, veneçolà, veí de Burjassot des de fa temps, preferentment escultor, però practicant també d’altres disciplines artístiques, “aquesta és una mostra que planteja una nova proposta de normalitat. En funció d’unes circumstàncies, extraordinàries per a tots, generades per la pandèmia, és inherent a la naturalesa humana una reacció, una adaptació per a així recuperar i continuar construint aqueixa vida social que tant precisem els éssers “socials”. L’art, igual que la vida, mai es deté, la història ho corrobora i el present confirma que no serem passius en el nostre caminar, sinó que generarem sempre eixides alternatives i creatives, perquè així ha sigut sempre, en el transcórrer dels temps”.

Els quadres, en acrílic, que componen l’exposició, seran protegits per un material impermeable que els resguardaran del sol i de les possibles inclemències meteorològiques.