L’artista local Vicente Coca guanya el concurs d’escultura per la Igualtat de Gènere a Burjassot

4 desembre 2017|Burjassot

Concurso Escultura Espai Dona

L’artista resident a Burjassot, Vicente Coca Segura, ha sigut el guanyador del Concurs d’Escultura “Per la Igualtat de Gènere”, organitzat des del  Servei d’Atenció Integral a la Dona, Espai Dona, que dirigeix la regidora d’Igualtat Lluna Àrias.

La seua obra se situarà visible a la Plaça de l’Ajuntament de Burjassot, ja que l’objectiu és, segons Espai Dona, «que siga un monument per a interactuar amb ell i que servisca com a representació de la trajectoria de Burjassot al camí per a la consecució de la Igualtat de Gènere, per a sensibilitzar i per a educar». Segons explica la regidora d’Igualtat,«la idea era deixar palés el compromís de la nostra ciutat contra la violència de gènere, també, d’una manera física. Volem que aquesta escultura, l’escultura guanyadora, es convertisca en això, en un recordatori de la nostra lliuta des del treball de la nostra regidoria i també de cadascun i cadascuna dels veïns i veïnes de Burjassot».

L’anunci de l’obra guanyadora, l’autor del qual s’emportarà un premi de 4.000 euros, s’ha fet aquesta passada setmana, en el marc de les accions commemoratives del 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. S’espera que l’obra puga estar inaugurada en els dies pròxims al 8 de Març, el Dia Internacional de la Dona.

Vicente Coca Segura, artista multidisciplinar i autodidacta, és natural de Valdepeñas (Ciudad Real), tot i que resident a Burjassot des de fa vora 40 anys. Ací, de fet, a la Casa de la Cultura, ha exposat en diverses ocasions, obres de pintura, escultura i fotografia. També ha participat en diverses exposicions i certàmens com ara els Premios Otoño Villa de Chiva, el Concurs de Pintura Vila de Puçol o la Bienal internacional de escultura “Antonio González Orea” d’Andújar.