L’Ajuntament de Burjassot adopta les mesures pertinents per a complir amb el Pla d’Estalvi i Gestió Energètica, impulsat pel Govern

5 agost 2022|Burjassot

medidas ahorro energético

L’Ajuntament de Burjassot està treballant per a complir amb el Reial decret llei 14/2022 d’1 d’agost de mesures de sostenibilitat econòmica i d’estalvi energètic aprovat pel Govern i publicat en el Boletín Oficial del Estado (BOE), dimarts passat 2 d’agost. Aquest anomenat Pla de Xoc d’Estalvi i Gestió Energètica persegueix la reducció del consum d’energia en edificis administratius, recintes públics i comerços, així com facilitar el compliment dels compromisos europeus derivats del conflicte a Ucraïna, iniciat ja fa cinc mesos.

Així, i en el que refereix a la climatització dels edificis públics de tota mena, administratius i culturals, l’Ajuntament de Burjassot s’ha acollit a les mesures que marca la norma, de manera que la temperatura en els recintes refrigerats no serà inferior als 27 °C , mentre que la temperatura de l’aire en els recintes calefactats no serà superior dels 19 °C. Cal apuntar que les condicions de temperatura anteriorment explicades estaran referides al manteniment d’una humitat relativa compresa entre el 30% i el 70%. No hauran de complir aquestes limitacions de temperatura aquells recintes que justifiquen la necessitat de mantindre condicions ambientals especials o disposen d’una normativa específica que així ho establisca.

D’altra banda, i complint amb el punt quatre de l’Article 29 del RD, la il·luminació de tots els edificis de titularitat pública es mantindrà apagat, des de les 22 hores.

La disposició final dissetena del RD, referent a la seua entrada en vigor, estableix que el relatiu a la climatització i enllumenat d’edificis públics (punts un i quatre de l’Article 29) entraran en vigor als set dies naturals des de l’endemà al de la publicació d’aquest RD i tindran vigència fins a l’1 de novembre de 2023.