L’Ajuntament de Burjassot aplica un nou i efectiu tractament contra la processionària del pi

17 novembre 2020|Burjassot

Tratamiento procesionaria

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Serveis Municipals que dirigeix Manuel Pérez Menero i a través del treball de la Brigada d’Obres i Serveis Municipals ha iniciat l’aplicació d’un nou i efectiu tractament contra la procesionaria en els pins del municipi.

Es tracta d’un sistema de endoteràpia vegetal, que consisteix en la injecció del producte fitosanitari que treballa sobre la plaga, directament en el sistema vascular de l’arbre, en aquest cas en la saba dels pins, injectant-lo directament en el seu tronc. A través d’aquest sistema, la solució fitosanitària circula a través de la saba dels pins, sense produir en ells cap efecte secundari i impedint, gràcies a la seua composició que es formen els sacs amb l’eruga procesionària en la copa dels arbres.

Els principals avantatges d’aquest nou sistema de tractament contra la procesionària, sent Burjassot un dels primers municipis a introduir-ho en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, és la seua ràpida i neta aplicació, la seua gran persistència ja que només precisa d’una aplicació anual, el seu nul impacte ambiental i la seguretat que suposa, tant per als treballadors que apliquen els tractaments com per a les persones i animals en general.

Amb prop de 800 exemplars ja tractats en el municipi, Burjassot introdueix així un dels sistemes més nous i efectius en el control i gestió de plagues. Després del tractament contra l’eruga procesionària del pi, també està previst que aquest mateix sistema, però específic per a palmeres, s’aplique per al tractament dels exemplars locals contra la plaga del morrut roig.