L’Ajuntament de Burjassot col·labora en la cerca de familiars de burjassoters afusellats en el context del franquisme

24 març 2021|Burjassot

Mosaico-Escudo-Ayuntamiento.jpg

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Memòria Democràtica, que dirigeix Javier Naharros, està col·laborant amb diferents associacions de Familiars de Persones Afusellades, en les labors de cerca de familiars vius de diferents veïns de Burjassot que van ser afusellats durant el primer any de la dictadura franquista.

L’objectiu és que els familiars dels represaliats puguen recuperar les restes mortals de les víctimes i així poder donar-los un enterrament digne. Hui dia, en col·laboració amb l’Associació de Víctimes de la Fossa 21 de Paterna s’ha aconseguit localitzar als familiars del burjassoter Manuel Gómez Collo i recentment, el Consistori també ha aconseguit contactar amb un familiar de Manuel Climent Tortajada, obrer, de 33 anys i assassinat el 14 de juny de 1940. No obstant això, s’està treballant en la cerca dels familiars de dos burjassoters més: Eduardo Carrasco Sánchez, cambrer, de 37 anys i assassinat el 9 de maig de 1940 i Magencio Merino Tébar, guarda rural, de 49 anys i assassinat el 20 de maig de 1940.

És per això que, des de les associacions de familiars de víctimes s’ha sol·licitat al Consistori la col·laboració en les labors cerca, a través dels censos municipals, així com la sol·licitud també de la participació ciutadana. Si alguna persona que llegira aquesta informació tinguera alguna informació d’interés sobre aquest tema pot contactar amb l’Ajuntament de Burjassot en el telèfon 96 316 05 00.