L’Ajuntament de Burjassot signa un conveni de col·laboració amb Escola Valenciana

3 novembre 2022|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Escola Valenciana per a la promoció conjunta del valencià en el municipi. La signatura del document ha tingut lloc en el despatx d’Alcaldia i l’han protagonitzada l’alcalde de Burjassot, Rafa García i la nova presidenta de la Fundació Escola Valenciana, Alexandra Usó i Cariñena. També ha sigut present la regidora de Promoció del Valencià, Manuela Carrero. L’objecte del conveni signat és posar en comú personal tècnic, espais i material per part de les dues entitats per a facilitar l’execució de dos projectes que la fundació duu a terme en els centres educatius de la localitat: el Cinema a l’*Escola i les Trobades d’Escoles en Valencià.

Així, l’Ajuntament de Burjassot es compromet a aportar el personal necessari que projectarà les pel·lícules en cas que aquestes es projecten en instal·lacions municipals, com la Sala d’Actes de la Casa de Cultura, així com també el personal que gestione les sol·licituds dels centres educatius de projeccions del projecte Cinema a l’Escola. També cedirà l’espai de la Sala d’actes de la Casa de Cultura les hores necessàries per a dur a terme les projeccions en l’horari que corresponga i, finalment, contribuirà al desenvolupament de tals activitats amb una subvenció anual total màxima de 4.200,00 euros.

Per part seua, la Fundació Escola Valenciana executarà les activitats pròpies que repercutisquen en la societat de Burjassot i especialment les Trobades d’Escoles en Valencià i el Cinema a l’Escola; procurarà la disponibilitat de tot allò que siga necessari per a l’activitat pròpia del Cinema a l’Escola (pel·lícules, llicències de comunicació pública, transport, unitat didàctica…); elaborarà el catàleg de pel·lícules entre les quals podran triar els centres educatius i assegurarà la disponibilitat de la pel·lícula per al dia i l’hora que convinga amb l’Ajuntament, entre altres compromisos. La duració prevista del conveni és de quatre anys, prorrogables a altres quatre.

La Fundació Escola Valenciana té com a fi fundacional “potenciar l’adopció de mesures en tota la població d’aprenentatge real del valencià”, cosa que duu a terme mitjançant projectes com els esmentats. Les Trobades d’Escoles en Valencià són esdeveniments d’abast comarcal que organitza Escola Valenciana juntament amb les comunitats educatives per a promoure el valencià i que inclouen activitats com els Premis Sambori, la Trobada Musical, el concurs de cartells, la lliga de debat, cercaviles, tallers, espectacles, exposicions…

Per part seua, el Cinema a l’Escola complementa la formació en valencià de la població infantil mitjançant l’exposició a la llengua, alhora que normalitza l’ús del valencià en l’àmbit del cinema. Cada pel·lícula ve acompanyada d’una fitxa didàctica que es proporciona en el centre educatiu i que permet treballar-la posteriorment a l’aula.