L’Ajuntament de Burjassot noliejarà un autobús en col·laboració amb El Periódico d’Ací per a portar famílies d’Ucraïna a la Comunitat

4 març 2022|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot continuarà col·laborant amb l’ajuda humanitària a Ucraïna. Amb tal objectiu, el Consistori procedirà a noliejar un autobús en els pròxims dies en col·laboració amb El Periódico d’Ací per a poder ajudar en el transport de les i els ciutadans que ixen del país amb destinació a altres punts d’Europa i el possible enviament de material ja recollit en Protecció Civil.

El Periódico d’Ací, al seu torn, està en contacte amb la Fundació Junts per la Vida que està treballant a la frontera entre Polònia i Ucraïna i que ja està portant a València a famílies ucraïneses amb arrelament a la Comunitat Valenciana.

En breus dies l’autobús vindrà amb les famílies a la Comunitat amb un espai ja assignat, ja que la Fundació Junts per la Vida porta des de 1994 treballant al país en labors humanitàries i amb programes d’acolliment temporal per a xiquetes i xiquets durant els mesos d’estiu.

“Per a aquest Ajuntament és important poder col·laborar de la millor forma possible, a més del punt de recollida de material que tenim en Protecció Civil, considerem que podem anar una mica més enllà i aportar un gra més d’arena per a pal·liar els efectes atroços que està tenint la invasió del país per part de Rússia i que afecta principalment els més febles, xiquetes, xiquets i dones. En una crisi humanitària d’aquest calibre, tot el que fem és poc, així que continuarem col·laborant en el que puguem i ajudant”, ha manifestat l’Alcalde, Rafa García.

A més, aquesta col·laboració es fa tal com venen aconsellant des del Govern d’Espanya, ajudant a les ONG que estan sobre el terreny i fent les aportacions monetàries necessàries per a facilitar compres o desplaçaments. Cal recordar que la seu de Protecció Civil a Burjassot estarà oberta tots els dies de dilluns a divendres de 17.30 hores a 20.30 hores per a la recollida del material que han sol·licitat des de les entitats que treballen en primera línia com són medicaments, material de primers auxilis o productes no peribles que no vagen envasats en vidre.