AJORNAT L’Ajuntament de Burjassot impulsa Burjaxef, eI I Concurs de Cuina Infantil AJORNAT

18 novembre 2021|Burjassot

AJORNAT

L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria de Promoció del Valencià que dirigeix Manuela Carrero i a través d’Aviva Burjassot, ha impulsat la celebració de Burjaxef, el I Concurs de cuina infantil del municipi destinat a la població amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys.

Burjaxef es desenvoluparà des de finals del mes de novembre i durant el mes de desembre, en una primera fase que consistirà en la presentació i selecció de candidatures, consistint la segona i última fase en una Gala final, emmarcada en les celebracions nadalenques.

L’objectiu principal d’aquest nou concurs és impulsar la participació de la població més menuda en les activitats lúdiques que s’organitzen des del Consistori tenint el valencià com a llengua vehicular, així com al mateix temps potenciar la creativitat i els hàbits alimentaris saludables entre aquest sector de la població.

Així, en el concurs podran participar tots els xiquets i xiquetes que ho desitgen en dues categories: els nascuts/des en els anys 2011 o 2012 i els nascuts/des en els anys 2009 o 2010. Per a poder participar en el concurs, s’hauran de presentar les sol·licituds entre el dilluns 22 de novembre i el pròxim 12 de desembre de 2021. Es presentaran, mitjançant correu electrònic, a l’adreça aviva@burjassot.es. Les sol·licituds han d’incloure el document pdf que es podrà descarregar des de l’àrea d’Aviva de la web municipal, amb la recepta de cuina que es presenta al concurs, així com l’autorització dels responsables del xiquet/a al fet que es presenta al concurs i, finalment, una fotografia de la recepta elaborada. Les Bases de Burjaxef poden consultar-se en l’àrea d’Aviva Burjassot, allotjada en la web municipal, www.burjassot.org/va.

D’entre totes les sol·licituds rebudes, un jurat format per professionals de Burjassot dels àmbits de la gastronomia, la infància, la promoció del valencià i l’oci, se seleccionaran tres receptes per categoria, els menuts i menudes responsables de les quals participaran en la Gala final, que tindrà lloc el 27 de desembre, a les 17.30 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura. A més, a través dels comptes d’Aviva Burjassot en Facebook i Instagram, el públic que seguisca el concurs podrà triar un candidat/a més per categoria, mitjançant les reaccions disponibles en cada xarxa social (M’agrada, M’encanta, etc…). Totes les sol·licituds, tant si són seleccionades per a participar en la Gala final com si no, s’inclouran en un receptari digital que, una vegada celebrada la Gala final, l’Ajuntament de Burjassot facilitarà a la ciutadania, en format PDF, per a descarregar i, per descomptat, per a poder posar-se a la feina entre fogons.

En la Gala final, els xiquets i les xiquetes seleccionats per cada categoria elaboraran, amb l’ajuda d’un cuiner professional, les receptes que l’organització del concurs els proposarà i que, finalment, presentaran al jurat per a la seua valoració. El guanyador o guanyadora de cada categoria rebrà com a premi una tableta electrònica, mentre que tots els finalistes rebran un lot de jocs de taula. Així mateix, totes les persones que hagen presentat candidatura, tant si són seleccionades per a la Gala final com si no, rebran un lot d’obsequis per part d’Aviva Burjassot, en finalitzar la Gala, com recompensa per la seua participació i esforç. A més, la Gala final estarà dinamitzada, entre altres animacions, per l’actuació del mag Nuel Galán.