L’Ajuntament de Burjassot posa en marxa el servei gratuït de la Pequeteca en el Centre Social Ausiàs March

8 abril 2022|Burjassot

Des de 11/04/2022 fins a 17/04/2022

Pequeteca Ausiàs March

Dilluns que ve 11 d’abril, l’Ajuntament de Burjassot posa en marxa el servei gratuït de la Pequeteca, en el Centre Social Ausiàs March de Burjassot. Aquest nou servei municipal forma part del projecte socioeducatiu d’atenció a la infància que l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Igualtat, ha elaborat a partir del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat, del qual l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 173.217,10€.

Amb la posada en marxa de la Pequeteca, l’Ajuntament de Burjassot pretén generar un nou servei gratuït dirigit a les famílies amb menors de tres a catorze anys, tant per a donar suport a la conciliació familiar i laboral dels pares i tutors, com per a col·laborar en el desenvolupament integral dels menors, atesos fora de l’horari escolar. Amb la Pequeteca s’ofereix a més un marc lúdic i educatiu que garanteix el dret dels menors al joc, com a part fonamental de desenvolupament.

La Pequeteca estarà oberta, de dilluns a divendres, en horari de 16.30 h a 20:00 h, fins al mes de juliol de 2022. Per a la seua posada en marxa i posterior funcionament, s’ha contractat cinc professionals TASOC (Tècnic d’Animador Sociocultural) que dinamitzaran les activitats lúdiques, esportives i educatives que es desenvoluparan amb una metodologia grupal, on el joc i la socialització serà el vehicle per a l’adquisició de diferents aprenentatges. Les activitats estaran seccionades per grups d’edat: de 3 a 5 anys; de 6 a 8 anys; de 9 a 11 anys i de 12 a 14 anys. Per a accedir a aquest servei, tindran preferència les famílies que tinguen problemes de conciliació laboral i familiar en l’horari establit. Les inscripcions podran realitzar-se, des del mateix dia 11 d’abril, en el propi centre social Ausiàs March, a partir de les 15:30 h.

Entre les activitats que es duran a terme, i que s’adaptaran a la demanda i a les circumstàncies, hi haurà assemblees participatives, presentacions dels xiquets i xiquetes que es vagen incorporant, jocs de construcció i psicomotricitat, jocs de taula, jocs d’iniciació a diferents disciplines esportives, jocs relacionats amb les noves tecnologies, així com jocs i dinàmiques que incentiven en els menors la consciència cívica i mediambiental, la igualtat i el respecte a la diversitat.

De cara a l’estiu de 2022, la regidoria d’Igualtat està treballant a materialitzar aquest projecte socieducatiu d’atenció a la infància en forma d’una Escola multiesport, també gratuïta, dedicada a famílies amb menors que precisen d’un espai per a la conciliació laboral i familiar.