L’Ajuntament de Burjassot promou unes Jornades per a la detecció precoç i la prevenció del maltractament infantil

22 setembre 2021|Burjassot

Des de 27/09/2021 fins a 29/09/2021

L’Ajuntament de Burjassot, des de l’Àrea de Benestar Social i en concret des de les regidories de Protecció i Drets de la Infància i Educació, que dirigeixen Yolanda Andrés i Manuela Carrero, està a punt de llançar una campanya municipal contra el maltractament infantil. Emmarcades en aquesta campanya que abastarà diferents àrees, el Consistori ha organitzat unes Jornades sobre detecció i prevenció del maltractament Infantil, que tindran lloc, en el Centre Cultural *Tívoli, els pròxims 27, 28 i 29 de setembre, en horari de vesprada. Per a assistir a les jornades, que són gratuïtes, cal reservar plaça en aquest ENLLAÇ.

Les Jornades estan dirigides fonamentalment a tots els professionals de Burjassot que, d’alguna manera, treballen amb població infantil i adolescent en diferents àmbits com pot ser l’educació, els serveis socials, la salut, els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, o professions de tercer sector, entre altres. Seran tres vesprades en les quals se succeiran diferents conferències i taules redones oferides per professionals especialitzats en menors i el principal objectiu serà oferir als professionals, des d’un punt de vista científic i pràctic, coneixements, experiències i eines, per a poder desenvolupar un treball adequat en la detecció i prevenció del maltractament infantil.

CONSULTA EL PROGRAMA DE LES JORNADES

Les Jornades començaran el 27 de setembre a les 15:30h, amb la recollida d’acreditacions per part dels assistents i, sobre les 16:15h, tindrà lloc la inauguració de les mateixes a càrrec de l’alcalde de Burjassot, Rafa García i del secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema, Francesc Xavier Uceda i Maza. En la primera de les tres jornades s’abordarà la detecció precoç i la prevenció del maltractament infantil des d’un enfocament sociosanitari amb una conferència a càrrec del mèdic forense Mario E. Ventura i d’una taula redona formada per Ana Isabel Cava, treballadora social; Marta Corral, doctora en Psicologia i Rafael Navarro, pertanyent a la branca de la Salut Pública. Després de cada conferència o taula redona s’obrirà un debat perquè també puguen prendre la paraula, opinar o resoldre dubtes totes les persones assistents.

La jornada del 28 de setembre, enfocada en l’aspecte psicosocial, començarà a les 16:30h, i constarà d’una taula redona conformada per la psicòloga Mª José Vizcarro; Eva Balaguer, psicòloga clínica i Raquel Conchell, doctora en Psicologia. La conferència de la vesprada serà a càrrec de Sara Calzado, psicòloga forense.

Finalment, l’última sessió de treball del 29 de setembre, abordarà la qüestió central des del punt de vista socioeducatiu. En aquest cas, la taula redona estarà conformada per José Javier Navarro-Pérez, doctor en Desenvolupament Local; Manuel Tarín Cayuela, sociòleg i Vicente Prieto, catedràtic en orientació educativa. L’última conferència d’aquestes jornades l’oferirà Sandra García de Fez, doctora en Pedagogia i treballadora social.

Finalment, la clausura de les jornades serà a càrrec de la regidora responsable de l’àrea de Benestar Social i de Protecció i Drets de la Infància, Yolanda Andrés Bonell.