El ballarí Salva Rocher estrena “Trópico” a Burjassot, el seu poble

16 gener 2023|Burjassot

Des de 22/01/2023 fins a 22/01/2023

Recentment, amb els últims espertenecs de 2022, va ser premiat com a millor ballarí 2022 en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes i, ara, amb els primers batecs de l’any 23, té el gust d’estrenar la seua última creació escènica, amb la dansa com a disciplina indiscutible, al poble que li va veure nàixer, Burjassot. El ballarí Salvador Rocher està en ratxa i, per a celebrar-lo, presenta un nou espectacle: ‘Trópico’, amb la seua pròpia companyia, Marroch. La cita gratuïta amb la dansa de l’univers Rocher tindrà lloc diumenge que ve, 22 de gener, a les 11 h, en la plaça d’Emilio Castelar (Ajuntament). Es tracta d’un xou gratuït i per a tots els públics.

‘Trópico’ prové del llatí tropĭcus, i aquest del grec τροπικός que significa volta. Aqueixa és la idea que centra l’espectacle que Salvador Rocher estrenarà a Burjassot: la vida dona voltes sense parar, tot acaba i tot torna a començar, perquè tot és cíclic, des de la dona, on naix la vida, la lluna, els patrons familiars, les generacions culturals, la política, la societat, etc…Tot, en definitiva, és tròpic. A partir d’aquesta idea central de tornada i gir constant, naix aquest espectacle en el qual òbviament el moviment, a través de la dansa contemporània, és el centre i la base i, com a escenografia, una gran espiral en el sòl.

L’elenc de ‘Trópico’ està conformat per Salvador Rocher, María Palazón i Melodia García, en la interpretació i la coreografia; Melodia García en la idea original i la direcció coreogràfica i la música original, a càrrec de Luis Martínez.