El Bo Social Elèctric es prorroga, fins al 15 de setembre, per als usuaris que havien de renovar-ho ara

3 abril 2020|Burjassot

Bono social eléctrico

Dins del paquet de mesures socials que el Govern ha aprovat per a pal·liar els durs efectes econòmics que la crisi sanitària del coronavirus ha generat en les llars i famílies, i amb un especial accent en la protecció dels col·lectius més vulnerables, ha quedat garantit el subministrament dels principals subministraments, entre altres accions de gran importància social.

Així, el Reial decret aprovat pel Govern estableix la prohibició de suspendre el subministrament d’aigua, electricitat, gas natural, gasos manufacturats i gasos liquats de petroli (GLP) canalitzats a consumidors domèstics en el seu habitatge habitual, mentre es prolongue l’estat d’alarma, encara que conste aquesta possibilitat en els contractes de subministrament o accés que els usuaris hagen subscrit. Així mateix, el temps transcorregut durant l’estat d’alarma no computarà a l’efecte dels terminis dels procediments de suspensió de subministrament de llum, aigua o gas iniciats amb anterioritat.

En el cas concret del Bo Social Elèctric, aquest protegeix als consumidors més vulnerables amb un descompte notable en la factura de la llum. Aquest descompte varia segons la situació de cada abonat/da, i pot ser des d’un 25% fins a un 40% sobre l’import total de la factura. A més, aquest percentatge, depenent d’altres situacions, com el risc d’exclusió social, per exemple, pot ser encara major. Ara, a causa de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus, el Govern ha decretat una pròrroga d’aquest bo social elèctric, fins al 15 de setembre, per a aquells usuaris/as que havien de sol·licitar ara la seua renovació.

Aquelles persones que, per part seua, vulguen sol·licitar el Bo Social Elèctric per primera vegada, han de complir amb una sèrie de requisits que passen per ser titular del subministrament elèctric contractat en la residència habitual; tindre contractat el PVPC, (Preu Voluntari per al Petit Consumidor); ser considerat consumidor vulnerable o vulnerable sever, en el cas de famílies nombroses o monoparentals, pensionistes, víctimes del terrorisme o de la violència de gènere, o tindre un membre de la unitat familiar amb discapacitat igual o major al 33%, entre altres situacions i, finalment, no superar el consum màxim de 345 kWh mensual i 4.140 kWh anual. També podran acollir-se al bo social elèctric treballadors autònoms que hagen cessat la seua activitat o hagen reduït la seua facturació en un 75% com a conseqüència del brot de COVID-19.

El Bo Social Elèctric es pot sol·licitar, per telèfon, correu electrònic, correu ordinari, o fax directament a alguna de les comercialitzadores de referència, els qui tenen l’obligació d’oferir i finançar el bo social. Es pot accedir a tota la informació detallada sobre les comercialitzadores en aquest ENLLAÇ.

El Ministeri de Transició Ecològica ha habilitat un servei d’atenció al ciutadà sobre aquestes mesures, disponible en el número 91 314 66 73 i en el correu electrònic ciudadano@idae.es .