El burjassoter Eduardo Gómez Velasco, medalla de bronze mundial en 100km

11 setembre 2018|Burjassot

Euardo G. Velasco Ultrafondo 100km medalla bronce

Ha tornat a fer-ho. Ha tornat a superar-se a si mateix i a pujar-se al podi en una de les proves més dures, si no la més, de l’atletisme. L’atleta ultrafondista de Burjassot, Eduardo Gómez Velasco acaba de guanyar la medalla de bronze, en la seua categoria Màster, en el Campionat del Món de 100km celebrat a Croàcia, el passat 8 de setembre. I a més, ho ha fet polvoritzant la seua marca i deixant-la en 7h 43’ 49’’.

La localitat croata de Sveti Martin Na Muri ha sigut la capital mundial dels 100km, en la qual han participat els millors corredors del planeta en aquesta distància. I Espanya, més concretament la Comunitat Valenciana, i encara més Burjassot, han estat immillorablement representades pel president, director i entrenador del C. A. Els Sitges, Eduardo.

La primera edició d’aquest Campionat del Món data de l’any 1987, en una edició inaugural que va tindre lloc a la ciutat belga de Tourhout. Des d’aqueix any, s’ha vingut organitzant aquesta competició amb caràcter anual a excepció dels anys 2003, 2013 i 2017 en els quals no va haver-hi edició. La de 2018 ha sigut la primera ocasió en la qual s’ha celebrat a Croàcia, mentre que a Espanya s’ha organitzat tres vegades, Santander 1988, Palamós 1992 i Los Alcázares 2016, on Eduardo ja va participar, quedant en sisena posició.

Ara l’experimentat ultrafondista s’ha superat i ha aconseguit entrar en el podi mundial, deixant clar que encara no se sap on està el seu límit.